Mike Tyson și... Rocky, în Galeria Legendelor boxului!

Ultima actualizare:

Atât numirea lui Tyson cât și cea a lui Stallone au stârnit vii controverse. Cea a lui Iron Mike pentru că momentele sale de glorie au fost umbrite cu nenumărate scandaluri, atât în ring cât și în afara lui, iar cea a actorului de la Hollywood pentru simplul fapt că nu este de fapt un boxer.

Tyson a primit vestea în timp ce se afla în arestul poliției din Phoenix, Arizona, după ce a fost condamnat recent pentru posesie de droguri și conducere sub influența alcoolului.

"Sunt onorat. Boxul mi-a oferit atât de multe și este o binecuvântare să fiu alăturat unor legende din istoria boxului, pentru că ei au fost cei care mi-au deschis calea. Eu sper ca la rândul meu să fi fost inspirație pentru alții în acest sport minunat", a declarat Tyson în presa americană.

”Rocky a contribuit la popularizarea boxului”

Nominalizarea lui Stallone a stârnit chiar mai multe controverse decât cea a lui Tyson, mulți comentatori ai fenomenului cosiderând că afectează credibilitatea Hall of Fame. Actorul de la Hollywood a scris scenariul și a fost erou principal într-unul dintre cele mai apreciate filme de acțiune din anii 70-80, "Rocky". Primul film, realizat în 1976, a fost nominalizat la 10 Oscaruri și a câștigat statueta pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun montaj. Chiar dacă succesul la box-office a fost mare, urmările nu au mai fost atât de bine primite de către critici.

Sylvester Stallone în Rocky

image

Totuși Hall of Fame-ul boxului motivează alegerea lui Stallone pentru contribuția sa, prin intermediul filmului, la popularizarea boxului în lume.

Lipsite de controverse sunt nominalizările lui Harry Carpenter (post-mortem), un renumit jurnalist și comentator de box britanic și Julio Chavez, mexicanul care a câștigat șase titluri mondiale la trei categorii diferite.

Carpenter s-a aflat la marginea ringului la două dintre cele mai mari dueluri din istoria boxului, celebrele "Rumble in the Jungle" (Muhammad Ali vs. George Foreman) și "Thrilla in Manila" (Muhammad Ali vs. Joe Frazier).

Chavez a fost unul dintre cei mai buni boxeri pound-for-pound din lume în anii 80 și începutul anilor 90 și are un palmares impresionat cu 107 victorii, dintre care 88 prin KO, în 115 meciuri.

Ceilalți membrii ai clasei 2011 sunt Kostya Tszyu, un campion mondial de juniori din Australia, arbitrul Joe Cortez și antrenorul mexican Ignacio Beristain.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net