Ministru al Sporturilor în Franța, Roxana Mărăcineanu a revenit pe Twitter asupra unor declarații făcute la emisiunea ”Le Club” de la Eurosport. Demnitarul a spus că sportul rămâne ”un subiect major” chiar dacă sănătatea publică este ”prioritatea”.


Într-un articol postat pe site-ul eurosport.fr și preluat mai apoi de media internațională, prima campioană mondială din istoria natației franceze a spus în emisiunea ”Le Club”: "Un lucru este cert: sportul nu va reprezenta o prioritate în rândul societății din Franța. În același timp, nu reprezintă o prioritate nici în deciziile luate în calcul de Guvern. (...) Dacă în momentul ieșirii din starea de urgență nu vor exista destule măști, iar testele pentru coronavirus vor rămâne disponibile doar pentru persoanele cu simptome, atunci evenimentele nu se vor relua. Sperăm ca la data de 11 mai aceste aspecte să fie rezolvate. Turul Franței și Roland Garros trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții pe care ni le putem imagina. Nu va veni sfârșitul lumii dacă nu vor putea fi organizate. Va fi însă sfârșitul multor lucruri susținute prin veniturile obținute la cele două evenimente. Dacă vom rata ediția din acest an, va trebui să ne reinventăm". 
La nicio zi după această apariție publică, Roxana Mărăcineanu a revenit pentru a clarifica lucrurile. Ministrul a spus că reluarea competițiilor este un subiect major: ”Urmărind feedback-ul de la unele dintre cuvintele mele, vreau să mă fac înțeleasă. Dintre toate problemele cu care societatea noastră se confruntă, desigur, reluarea sportului este un subiect major. Lucrez la asta zilnic de săptămâni întregi. Dar prioritatea rămâne sănătatea. Reluarea sportului, a evenimentelor, deschiderea cluburilor, a face să repornească sectorul cât mai repede și mai bine posibil este în preocuparea mea. Reluarea sportului este esențială pentru ca viața să se reia, dar vom rămâne lucizi și răbdători. Astăzi, prioritatea noastră este sănătatea francezilor. Ca ministru, trebuie să am grijă de sportivi, de practicanți. Mi-am dedicat viața sportului. Îl iubesc și îl apăr. O fac azi mai mult ca niciodată”. 

 
 
Loading...