Monica Iagăr a obţinut titlul de doctor în educaţie fizică şi sport

Ultima actualizare:

Monica Iagăr a prezentat lucrarea "Elemente de dinamică şi cinematică utilizate în dezvoltarea capacităţii de performanţă a sportivilor specializaţi în săritura în înălţime", pentru care a primit calificativul "foarte bine" din partea comisiei de evaluare.

La prezentarea lucrării au asistat, printre alţii, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Violeta Beclea Szekely, Doina Melinte, Andreea Răducan, Doina Ignat şi Camelia Macoviciuc.

"Într-un final, împinsă de la spate de doamna Lipă am terminat această lucrare, pentru că de trei ani o tot ameninţ că o termin. Vreau să le mulţumesc profesorilor că au avut răbdare cu mine în ultimii doi ani, precum şi prietenilor care au fost alături de mine. Îmi pare rău că nu se poate realiza şi în România o analiză biomecanică a săritorilor în înălţime, pentru că astfel poate aş fi putut ataca recordul mondial în aer liber, care e de 2,09 metri. Să nu uităm totuşi că recordul României, de 2,03 metri, l-am stabilit în ţară, fără ajutorul acestor aparate", a spus Iagăr.

La secţiunea de studii de caz, Monica Iagăr a prezentat o analiză completă a modului în care ea însăşi efectua săritura în înălţime, monitorizarea fiind făcută de un institut din Germania.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net