Motivele înfrângerii Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Halep a fost  eliminată rapid  la WuhanFoto: AP
Halep a fost eliminată rapid la WuhanFoto: AP

Turneul de la Wuhan a rămas ieri fără primele două favorite: Serena Williams şi Simona Halep. Dacă americanca s-a retras de pe teren din cauza unui virus, Simona a fost învinsă clar, cu 2-6, 6-2, 6-3, de sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 22 WTA. Click! vă prezinte 5 motive pentru care Halep nu a mai fost cea din prima parte a sezonului.

Presiunea de a fi numărul 2 mondial. Simona Halep a mărturisit la US Open, acolo unde a fost eliminată, de asemenea, devreme (în turul 3) că o apasă presiunea pusă asupra ei de fani şi de specialişti. Când eşti numărul 2 mondial eşti automat un candidat autorizat la câştigarea turneului şi asta induce o presiune suplimentară pe umerii favoritei.

Jucătoarele au început să-i “ citească” stilul. Simona a explodat într-un moment în care ea era considerată o bună jucătoare de Top 100, dar nu foarte periculoasă. De aceea nici nu exista pregătire specifică a meciurilor contra ei. Acum, lucrurile sunt schimbate radical. Jocul ei a fost studiat de antrenorii celorlalte jucătoare şi fiecare adversară dă „110%”, cum se spune, atunci când joacă împotriva ei. 

Lipsa de acomodare cu Asia. Spre deosebire de majoritatea jucătoarelor de top, Simona Halep a ales să nu joace nici un turneu înaintea celui de la Wuhan, competiţie foarte puternică, clasificată în seria Premier 5, imediat sub cele de Grand Slam. Abordând un turneu atât de dificil cu doar câteva zile de acomodare cu fusul orar din China, cu mâncarea de acolo - la turneele asiatice enterocolitele reprezintă una dintre principalele cauze ale abandonurilor - Simona şi-a asumat un risc enorm. Ea a preferat să se pregătească acasă aproape 4 săptămâni, şi asta a costat-o.

Lipsă de încredere. Eliminarea prematură de la US Open, unde a fost învinsă în turul 3 de o jucătoare din afara Top 100, Mirjana Lucic-Baroni, a lăsat urme asupra psihicului Simonei. Care nu mai găseşte acele lovituri parcă rupte din manual care i-au adus atâtea victorii importante. 

Îndeplinirea obiectivului. De la începutul sezonului, Simona a mărturisit că obiectivul ei pentru acest an e calificarea la Turneul Campioanelor, acolo unde vor fi cele mai bune 8 jucătoare ale anului. Cu biletul de Singapore în buzunar, Simona s-a deconcentrat şi rezultatul e vizibil, din păcate. Mai mult, poate pierde şi locul 2 în lume, în cazul în care Maria Şarapova va ajunge în finală la Wuhan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net