Muhammad Ali a fost înmormântat. Peste 15.000 de persoane au fost prezente

Ultima actualizare:

    Muhammad Ali a fost condus pe ultimul drumFoto: Getty
Muhammad Ali a fost condus pe ultimul drumFoto: Getty

Muhammad Ali a murit în 3 iunie 2016, la vârsta de 74 de ani. În 1974 a fost ales sportivul anului în SUA iar în 1999, revista americană Sports Illustrated îl desemna sportivul secolului. Muhammad Ali s-a născut sub numele de Cassius Marcellus Clay Jr. pe 17 ianuarie 1942, în Louisville (statul Kentucky, SUA). Tot în Kentucky, vineri, 10 iunie, peste 15.000 de persoane și-au luat rămas bun de la marele sportiv, într-o ceremonie funerală impresionantă.

Printre cei prezenți au fost și numeroase vedete. David Beckham, Will Smith, Arnold Schwarzenegger sau fostul președinte Bill Clinton au fost doar câțiva dintre ele, relatează Daily Mail. Actorul Will Smith a fost și cel care l-a portretizat pe marele boxeur, în anul 2001, în filmul "Ali". Alături de Smith, boxerii Mike Tyson și Lennox Lewis au fost unii dintre cei 10 bărbați care au cărat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Muhammad Ali.

Will Smith și Mike Tyson au fost printre cei care au cărat sicriul lui Muhammad Ali
Will Smith și Mike Tyson au fost printre cei care au cărat sicriul lui Muhammad Ali

Ali a fost coborât în pământ departe de ochii curioșilor, în cimitirul Cave Hill din Louisville, Kentucky, dar înainte de asta, mai mult de 15.000 de oameni au împânzit străzile orașului și centrul în care au luat cuvântul lideri religioși din diferite culturi, dar și mai multe personalități remarcante. Președintele Obama a transmis un mesaj, elogiind originalitatea legendei boxului mondial. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net