Nadia Comăneci a vrut să se sinucidă: "Am să dau pe gât sticla asta de clor"

Ultima actualizare:

    Nadia ComăneciFoto: Guliver/GettyImages
Nadia ComăneciFoto: Guliver/GettyImages

Portalul brazilian Ofuxico a scris că fosta mare campioană olimpică Nadia Comăneci a vrut să se sinucidă în tinereţe, în 1978.

Jurnaliştii brazilieni susţin că „Zeiţa de la Montréal” a vrut să se sinucidă după ce părinţii săi au divorţat, în 1978. „A încercat să-şi ia viaţa consumând apă sanitară”, notează sursa citată. Povestea nu e chiar nouă, ea fiind prezentată şi în filmul american „Nadia”, din 1984, în care rolul gimnastei e interpretat de Leslie Weiner.

Episodul a fost comentat de Nadia Comăneci în cartea sa, „Scrisori către o tânără gimnastă”. Redăm, aşadar, fragmentul respectiv. „Da, în 1978 am fost foarte nefericită. Dar în niciun caz n-am încercat să mă sinucid pentru că îmi văzusem prietenul cu o altă fată, aşa cum reiese din film. Am auzit mai multe variante ale acestei întâmplări, iar două ziare din Germania chiar au scris că am băut două sticle de dezinfectant deoarece eram distrusă în urma rupturii intervenite în relaţia amoroasă cu un poet. Adevărul e că antrenorii şi conducerea îmi promiseseră mai multă libertate pe perioada cât voi locui în complexul «23 August». În ziua respectivă, în faţa camerei erau trei bărbaţi. Păreau absorbiţi de un joc de cărţi, dar se aflau acolo ca să mă supravegheze. «Unde te duci, Nadia?» au întrebat ei cu inocenţă. N-am mai rezistat. «Ce căutaţi aici? Nu pot să-mi spăl rufele nesupravegheată?» Poate, am continuat în glumă, «am să dau pe gât sticla asta de clor şi o să mă sinucid». M-am întors în cameră şi am trântit uşa! Uram să fiu urmărită, verificată, cercetată. Dintr-o simplă vorbă aruncată la necaz s-au născut zvonuri şi poveşti!”, a notat Nadia Comăneci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net