Naşii canadienilor

Ultima actualizare:

    România ocupă  locul 16 în  clasamentul mondial FOTO: Sportpictures.eu
România ocupă locul 16 în clasamentul mondial FOTO: Sportpictures.eu

Naţionala de rugby a României a reuşit să câştige un important meci test, disputat în Canada. „Stejarii” s-au impus cu scorul de 25-9 (7-6) şi au obţinut prima victorie pe pământ canadian contra nord-americanilor.

Eroul echipei noastre a fost tongalezul naturalizat Fonovai Tangimana, care a reuşit două eseuri în repriza secundă. El a fost doar unul dintre cei 6 jucători naturalizaţi care au evoluat ca titulari în echipa noastră de start, naţionala României dovedind că s-a adaptat la trendul internaţional în materie de „împrumut” al valorilor. Ocupantă a locului 16 în clasamentul mondial, România nu a avut probleme decât în prima parte a meciului, care a fost mai strânsă. Valoarea superioară a jucătorilor noştri şi-a spus apoi cuvântul şi astfel românii şi-au păstrat seria victoriilor în faţa canadienilor, serie care a ajuns acum la 6 victorii consecutive. În afara eseurilor realizate de Tangimana, pentru echipa noastră au mai marcat Lucaci - un eseu, Vlaicu - două transformări şi două lovituri de pedeapsă.

Cu câteva zile înaintea acestui meci echipa noastră a mai susţinut o partidă test, în Japonia, niponii impunându-se cu scorul de 33-21.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net