După victoria neconcludentă (26-19) cu Insulele Feroe, de la Mioveni, echipa feminină de handbal a României a avut o nouă evoluție ștearsă în preliminariile Campionatului European din 2022. Și deși a condus cu 16-11 la pauză, tricolorele au terminat la egalitate, 33-33, cu un gol marcat de Bianca Bazaliu în ultimele secunde.


Lipsită de Cristina Neagu, care a decis să nu mai evolueze anul acesta pentru națională, România a avut un început poticnit de partidă la Viena. Și de parcă n-ar fi fost de ajuns, Crina Pintea, liderul echipei, a ratat și o aruncare de la 7 metri (min. 7) după ce fusese și eliminată pentru două minute (min. 4)... Cu toate acestea, reprezentativa a reușit să termine primul mitan în avantaj și să dea senzația că are meciul sub control. După pauză, însă, jucătoarele lui Adi Vasile s-au întrecut în aruncări neinspirate. E adevărat, câteva au nimerit și cadrul porții adverse. Așa se explică faptul că Austria a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 42 (21-20) și chiar să se detașeze la 3 goluri (28-25) cu 10 minute înainte de fluierul final. Ultima parte a confruntării a fost extrem de tensionată, iar naționala noastră a izbutit să egaleze (33-33) la ultima acțiune după ce a marcat de două ori, la rând, în inferioritate numerică (Alina Ilie a văzut cartonașul roșu pentru o barieră). 
Eroina meciului a fost Bianca Bazaliu, care a izbutit 11 goluri din 13 aruncări. Campioană mondială la junioare, bucureșteanca pare a-și fi regăsit cadența de altă dată după ce a lăsat pe CSM București, unde juca foarte puțin, și a semnat cu Buducnost Podgorița. Celelalte goluri ale reprezentativei noastre au fost reușite de Elena Nicoleta Dincă (4 goluri / 4 aruncări), Lorena Ostase (4/4), Ana Maria Tănasie (3/3), Cristina Laslo (3/4), Dana Rotaru (2/2), Bianca Harabagiu (2/2), Alina Ilie (2/2), Crina Pintea (1/2) și Sonia Seraficeanu (1/1). De partea cealaltă, Sonja Frey, cu 7 goluri din 8 aruncări, a fost cea mai eficientă jucătoare a Austriei, formație antrenată de Herbert Muller, un german cu origini în România. 
Mare favorită în Grupa 2, Danemarca a câștigat clar meciurile cu Austria (27-22) şi Insulele Feroe (39-19).
După două etape, Danemarca este lider cu 4 puncte, urmată de România (3p), Austria (1p) şi Insulele Feroe (0p).
Naționala noastră va disputa următoarele meciuri cu Danemarca, în 2 martie 2022, acasă, şi în 5 martie în deplasare. Apoi, se va deplasa în Insulele Feroe şi va primi vizita Austriei în 20, respectiv 23 aprilie.
Primele două clasate se vor califica la turneul final al Campionatului European, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4 și 20 noiembrie 2022.

 
 
Loading...