Naționala masculină de handbal nu va participa la Euro 2020

Ultima actualizare:

    Grigoraș a marcat două goluri pentru naționala de handbal a României în meciul cu PortugaliaFoto: Marian Burlacu
Grigoraș a marcat două goluri pentru naționala de handbal a României în meciul cu PortugaliaFoto: Marian Burlacu

Echipa masculină de handbal a României a pierdut (19-24), astăzi, în Sala Dinamo din București, meciul cu formația similară a Portugaliei, ratând astfel participarea la Euro 2020.

Golurile întâlnirii au fost înscrise de Șimicu (6), Rață (4), Grigoraș (2), Rotaru (2), Bujor (1), Buzle (1), Căbuț (1), Fotache (1) și Thalmaier (1), respectiv Portela (7), Branquinho (4), Brito Duarte (3), Gomes (2), Hernandez Borges (2), Magalhaes (2), Marques (2), Moreira (1) și Soares Martins (1).

Partida a fost arbitrată de cehii Jiri Opava și Pavel Valek, iar la ea au asistat circa 800 de spectatori. 

Naționala noastră era obligată să câștige această dispută pentru a rămâne în cursă, iar în mare parte din primul mitan s-a aflat în grafic, conducând la un moment dat cu patru goluri avans. Lusitanii au revenit înainte de pauză, când au preluat conducerea (12-12). Ei s-au detașat în partea a doua a meciului. 

Naționala masculină de handbal n-a mai participat la Euro din 1996

În urma acestui rezultat, Portugalia ocupă locul 1 în clasamentul provizoriu, cu 8 puncte, urmată de Franța (6 puncte, un meci mai puțin), România (2p) și Lituania (2p, un meci mai puțin). La această oră se dispută meciul Franța - Lituania.

Echipa României va susține ultimul meci duminică, la ora 19.00, în Franța. Tricolorii au mai înregistrat următoarele rezultate: 13-21 cu Portugalia, 21-31 cu Franţa, 28-23 şi 23-24 cu Lituania.

La turneul final al Campionatului European 2020, care va avea loc în  Suedia, Austria şi Norvegia, între 9-26 ianuarie, se califică, pe lângă țările gazdă și Spania, deținătoarea titlului, primele două clasate din fiecare din cele opt grupe preliminare, plus patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Echipa masculină de handbal a României n-a mai participat la turneul final al CE din 1996. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net