Naţionala, umilită în Germania

Ultima actualizare:

    Ada Nechita a fost  golgetera echipei  noastre, cu două  goluri marcate
Ada Nechita a fost golgetera echipei noastre, cu două goluri marcate

Alarmă la naţionala feminină de handbal a României! Cu doar 10 zile înaintea startului Campionatului European, „tricolorele” au suferit cea mai drastică înfrângere din istorie: 9-30 (4-16) în Germania!

Cu o formaţie din care au lipsit majoritatea titularelor - Ungureanu, Neagu, Brădeanu, Meiroşu, Manea şi Curea au fost odihnite - selecţionerul Gheorghe Tadici a încercat marea cu degetul folosind rezervele. Din păcate, acestea s-au făcut efectiv de râs, acesta fiind unul dintre foarte puţinele meciuri din istoria naţionalei feminine în care naţionala noastră nu a reuşit să marcheze 10 goluri!

Degringolada din atac a fost totală, România înscriind pentru prima dată în minutul 12, la scorul de 7-0 pentru adversare! Până la pauză s-au mai marcat doar trei goluri, lucru incredibil pentru o formaţie care, chiar dacă nu are ca obiectiv o clasare pe podium la Europene, este, totuşi, una dintre forţele continentului.

Nici repriza secundă nu a fost mai bună pentru românce, care au fost învinse cu scorul de 30-9! Golurile echipei noastre au fost marcate de Nechita 2, Vădineanu 2, Pintea 2, Hotea 1, Geiger 1, Buceschi 1.

Ruşinoasa înfrângere suferită în faţa Germaniei a venit la doar o zi după ce România, de data aceasta cu toate numele grele în formula de start, se impusese cu scorul de 28-25 (11-14). Acel meci a fost primul disputat la naţională, după doi ani de absenţă, de Cristina Neagu.

Până la debutul la turneul final al Campionatului European din Serbia, prevăzut a avea loc la 4 decembrie, în compania Rusiei, handbalistele noastre vor mai disputa vineri, 30 decembrie, un amical cu Serbia, în deplasare. Din grupa noastră la CE, în afara Rusiei, mai fac parte Islanda (cu care jucăm la 5 decembrie) şi Muntenegru, care ne va fi adversară la 7 decembrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net