New England Patriots a câștigat a 53-a ediție a Super Bowl după un meci ultra-defensiv (13-3) cu Los Angeles Rams


Succesul de la Atlanta este cel cu numărul 6 atât pentru Patrioți, cât și pentru Tom Brady, vedeta acestora. 
Socotit a fi unul dintre evenimentele sportive ale anului peste Ocean, Super Bowl-ul a prilejuit și în acest an doborârea unor recorduri. Iar dacă un minut de publicitate a ajuns să coste 10 milioane de dolari, numărul punctelor marcate (16) în finala NFL (Campionatul de Fotbal American din America de Nord) a atins cel mai de jos nivel din istorie, depășind cifra din 1973 (21 / Miami – Washington 14-7). Totodată a fost pentru întâia oară când la Super Bowl se înscrie doar un touchdown. 
În plan individual, Robert Kraft, patronul lui New England Patriots de 17 ani, a ridicat pentru a 6-a oară deasupra capului Trofeul Lombardi. O performanță și mai importantă a izbutit Tom Brady, care a devenit primul jucător care câștigă Super Bowl în șase rânduri, depășindu-l astfel pe Charles Haley, fostul apărător de la Dallas Cowboys și San Francisco 49ers. Iar Bill Belichick a devenit, la 66 de ani și 293 de zile, cel mai bătrân ”head coach” care câștigă finala NFL, și, totodată, primul cu șase astfel de reușite. E adevărat că George Halas și Curly Lambeau au tot atâtea succese, însă înainte de 1967, anul când s-a adoptat Super Bowl-ul. 
Pe lângă faptul că a egalat recordul de victorii (6) deținut de Pittsburgh Steelers, New England Patriots a depășit-o pe aceasta la numărul de victorii (37) obținute în meciurile din Play-Off. 

Stadionul a costat 1,6 miliarde de dolari

În acest an, Super Bowl-ul s-a disputat la Atlanta, în statul american Georgia, pe un stadion care găzduiește meciuri de fotbal în cele două variante ale sale, european și american. Cu o capacitate ce variază în funcție de eveniment între 71.000 și 83.000 de locuri, arena a costat 1,6 miliarde de dolari. Inaugurată în august 2017, ea este socotită a fi una dintre cele mai moderne din lume, dispunând de un acoperiș retractabil

 
 
Loading...