Nistor s-a antrenat la volan pentru duelurile din ring!

Ultima actualizare:

    Mihai Nistor a avut parte de lecții de pilotaj de la Simone Tempestini
Mihai Nistor a avut parte de lecții de pilotaj de la Simone Tempestini

apitala a fost zilele trecute gazda unui campanii mondiale pentru responsabilizarea șoferilor în trafic, Ford Driving Skills for Life. Printre participanții la cursul de educație rutieră s-a aflat și campionul mondial de box la supergrea Mihai Nistor.

Șofer de doar două luni, unicul pugilist român la Jocurile Olimpice de la Rio și-a testat abilitățile la volan sub supravegherea campionului mondial de juniori Simone Tempestini și a colegilor de la Napoca Rally Academy, campioana națională pe echipe la raliuri. La cursul de conducere defensivă, cei doi campioni mondiali au efectuat împreună și exerciții spectaculoase pentru evitarea derapajelor necontrolate. "Pentru doua luni de șoferie, cred că m-am descurcat binișor. A fost o experiență utilă, cred că ar trebui să vină cât mai multi șoferi la astfel de cursuri", a punctat ultimul boxer care l-a învins pe campionul greilor Anthony Joshua. 

Pentru că România ocupă un nedorit loc 1 în Europa la numărul de accidente mortale, piloții de raliuri i-au exemplificat totodată pe viu campionului la box și celorlalti participanți la curs ce efecte produce alcoolul și neatenția la volan.


    Mihai Nistor și Simone Tempestini
Mihai Nistor și Simone Tempestini

"I-a picat bine cursul, mai ales că este la început. Odată ce ai o astfel de experiență reușești să iți schimbi puțin viziunea și să urmărești atent toate lucurile pe care le vezi în trafic. Devii mai prudent, mai preventiv și asta înseamnă mai multă siguranță pentru tine și ceilalți. Eu alerg cu mașina de curse și cunosc limitele unei mașini și ce pericole pot apărea. Noi, piloții de raliuri putem fi un exemplu în trafic pentru ceilalți", a punctat dublul campion național de raliuri Simone Tempestini.

Nistor: "Mă simt pregătit pentru aur!"

După experiența comună, drumurile celor doi campioni mondiali se despart în aceste zile. Simone Tempestini se luptă pentru o victorie în Raliul Moldovei, în timp ce Mihai Nistor a plecat în Ucraina unde încearcă să obțină primul său aur la întrecerile continentale. "Am luat de două ori bronzul, dar acum sper să sparg gheața la aur. Mă simt foarte bine fizic și psihic, am avut un stagiu reușit de pregătire în Germania. Nu mă interesează cu cine lupt în ring la Europene, prefer să își facă adversarii tactica în funcție de stilul meu", a punctat unicul boxer român la JO 2016. 

Constanța, următoarea etapă din FDSFL

Campania Ford Driving Skills for Life a instruit deja peste jumătate milion de oameni pe plan mondial. Lansat în 2014 și în România, programul FDSFL ajunge în perioada 24-25 iunie la Constanța. Șoferii dornici să participe gratuit la cursul teoretic&practic alături de campionii de raliuri o pot face pe site-ul proiectului www.drivingskilsforlife.ro. Evenimentul se va desfășura în parcarea Centrului Comercial Vivo. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net