O româncă deschide Olimpiada de la Rio

Ultima actualizare:

    Teodora Albon  este unul dintre  cei mai bine cotaţi  arbitri din  fotbalul feminin FOTO: Mediafax
Teodora Albon este unul dintre cei mai bine cotaţi arbitri din fotbalul feminin FOTO: Mediafax

Ca de obicei, Olimpiada începe cu două zile înainte de ceremonia de deschidere, programată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Miercuri (3 august), în competiţia feminină de fotbal, lovitura de start a primei partide va fi fluierată de o româncă.

După ce şi-a trecut în palmares finala Ligii Campionilor din 2013 şi o semifinală de Campionat Mondial în 2015, arbitra Teodora Albon (38 de ani) e în faţa unei noi provocări majore. Prezentă la Rio în lotul de „fluieraşi” stabilit de FIFA, românca a primit un meci pe care îl va ţine minte toată viaţa. Întâlnirea dintre echipele de fotbal feminin ale Suediei şi Africii de Sud nu spune nimic la prima vedere, însă va marca debutul oficial al Jocurilor Olimpice din Brazilia. Practic, fluierul Teodorei va fi primul care se va auzi la această ediţie a JO. Albon va fi ajutată la una dintre linii de o conaţională, Petruţa Iugulescu, a doua arbitră asistentă fiind o slovacă, Maria Sukenikova.

Haţegan arbitrează la masculin

După cele şase meciuri de fotbal feminin programate astăzi în cele trei grupe, mâine vor intra în competiţie naţionalele masculine. Românii îl vor putea vedea la lucru şi pe Ovidiu Haţegan, selectat printre cei cinci arbitri de centru din Europa care se află în aceste zile la Rio. Haţegan e la a doua mare competiţie din carieră, el oficiind şi la Euro 2016. Joi, cele mai interesante meciuri de fotbal din turneul masculin sunt Brazilia – Africa de Sud (ora 22.00), Portugalia – Argentina (00.00) şi Suedia – Columbia (02.00), toate fiind transmise la TVR 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net