Oksana Chusovitina se retrage la 45 de ani

Ultima actualizare:

    Oksana Chusovitina va concura pentru a 8-a oară la Jocurile OlimpiceFoto: Guliver / GettyImages
Oksana Chusovitina va concura pentru a 8-a oară la Jocurile OlimpiceFoto: Guliver / GettyImages

Gimnasta uzbekă Oksana Chusovitina a anunțat că va concura pentru ultima oară la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea va bifa a 8-a participare la cea mai importantă competiție polisportivă

Oksana Chusovitina va corecta în Japonia recordul stabilit acum patru ani, când a devenit cea mai în vârstă participantă la concursul olimpic de gimnastică.Într-un sport în care performanțele se obțin în adolescență, Oksana Chusovitina a uimit prin tenacitatea sa. Născută în Uniunea Sovietică, la Boukhara, în 19 iunie 1975, Oksana a participat pentru prima oară la Jocurile Olimpice în 1992, la Barcelona. Și a câștigat medalia de aur în concursul pe echipe. De atunci, a mai bifat încă patru ediții, câștigând un ”argint” la sărituri, în 2008. De asemenea, a adunat 11 medalii la Mondiale, dintre care 3 de aur, precum și alte 4 atât la Campionatele Europene, cât și la cele ale Asiei. Deunăzi, într-un interviu acordat Agenției France Presse, după ce a anunțat că își va încheia cariera sportivă după Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara ce vine, sportiva a mărturisit: ”Iubesc gimnastica. Și mi-am spus: de ce să nu mă antrenez și să concurez dacă încă pot? Dacă m-aș fi oprit atunci, probabil că aș fi regretat amarnic”. 

Fiul a convins-o să se oprească

Un moment important din viața Oksanei s-a petrecut în 2002, când băiatul ei, Alisher, a fost diagnosticat cu leucemie. Pentru ca acesta să beneficieze de un tratament cât mai bun, ea și familia s-au mutat în Germania, obținând cetățenia acestei țări în 2006 și concurând pentru ea până în 2013, când a revenit sub culorile Uzbekistanului. Tot din dragoste pentru fiul ei, care s-a vindecat în 2008 și care are acum 20 de ani, Oksana a decis să renunțe la competiție. ”I-a fost teamă că m-aș putea accidenta”, a spus Oksana, care intenționează să-și deschidă o academie de gimnastică la Tașkent.   Marian Drăgulescu va stabili un record pentru RomâniaLa ediția de la Tokyo a Jocurilor Olimpice va concura și Marian Drăgulescu. Născut în 18 decembrie 1980, la București, acesta va deveni cel mai vârstnic gimnast român care a concurat vreodată la această competiție. Prin comparație, Dan Grecu avea 30 de ani când a concurat la Moscova, în 1980. Multiplu medaliat la JO, CM și CE, campion mondial și european, Drăgulescu vizează titlul olimpic la sărituri, singurul care îi lipsește din palmares. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net