Olimpicii, la Cotroceni: "Obiectivul la Olimpiadă e de şase medalii"

Ultima actualizare:

    Preşedintele Klaus Iohannis şi Cătălina Ponorfoto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis şi Cătălina Ponorfoto: presidency.ro

Delegaţia care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost primită azi de către preşedintele Klaus Iohannis. 105 sportivi români vor participa la competiţia de la Rio, iar gimnasta Cătălina Ponor este portdrapelul nostru.

"Noi, cei care vă admirăm, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice şi psihice depăşite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtăşiţi întotdeauna cu noi, cei care vă privim şi aşteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră. Aţi dăruit şi veţi dărui românilor satisfacţie şi emoţie, lucruri foarte greu de atins”, a declarat preşedintele.

El le-a cerut participanţilor la JO să concureze cu curaj. "Vreau să ştiţi că aveţi în mine cel mai mare susţinător, vreau să nu simţiţi nici un fel de presiune, ci să mergeţi la Rio cu inima deschisă. Să vă concentraţi să daţi ce este mai bun în dumneavoastră. Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine. Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta (...) Îndrăzniţi să scrieţi istorie! Sunteţi cei care au înţeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competiţional este munca neîntreruptă”, a spus şeful statului.

"Din ce şi-au asumat federaţiile care participă la Jocurile Olimpice prin sportivii lor, obiectivul este în jur de şase medalii. E puţin, dar sperăm ca la viitoarele ediţii să avem mai start mai mulţi sportivi", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

"Nu sunt atât de pesimist. Am mers exact pe ce am discutat cu federaţiile naţionale, între şase şi opt medalii, poate o surpriză...", a completat preşedintele COSR, Alin Petrache.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net