Victimă a unei căzături în timpul cursei de MotoGP de duminică, de la Jerez (Spania), Marc Marquez (27 de ani) a suferit o triplă fractură de humerus și a fost operat, marţi, 21 iulie. Cu toate acestea, campionul mondial s-a întors pe circuitul iberic, unde este programată, în acest week-end, a doua cursă din ediția 2020 a Campionatului Mondial de motociclism viteză.


La patru zile după ce Marquez s-a dat peste cap cu motorul, echipa Honda a anunțat că pilotul spaniol își va face revenirea în competiție. Acesta a fost operat la Barcelona de medicul Mir, care i-a introdus o placă de titan și mai multe șuruburi pentru a stabiliza osul. Potrivit lequipe.fr, nervul radial n-a fost atins în momentul căzăturii. Pilotul a rămas în spital mai puţin de 48 de ore, iar apoi s-a întors la Jerez.  
Și deși se estima că revenirea în curse se va produce în 9 august, la Brno, în a treia etapă, se speră ca Marquez să ia startul duminică. Pentru a participa la Marele Premiu al Andaluziei, sextuplul campion mondial are nevoie însă de acceptul serviciului medical al competiţiei, care îi va testa mobilitatea braţului accidentat. 
Hotărârea lui Marquez i-a surprins până şi pe înginerii şi mecanicii săi, care plecaseră de la Jerez! Aceșta trebuie să revină acolo şi să-i pregătească foarte repede motocicleta de concurs. Marele Premiu al Andaluziei este programat duminică, iar calificările, sâmbătă.
Plecat de pe poziția a 3-a în cursa de duminica trecut, Marc Marquez a urcat rapid pe locul 2. În prima parte a întrecerii, a comis o eroare care l-a scos în decor... A revenit, fiind penultimul. Și a reușit să se apropie de podium, fiind pe 4. A comis o nouă eroare de pilotaj, în urma căreia a fost aruncat de pe motocicletă, care l-a și lovit în spate. 
Marc Marquez a câștigat titlul mondial la MotoGP în 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019. Înainte, a mai triumfat la clasa 125 cmc, în 2010, și la Moto2, în 2012.  

 
 
Loading...