Ovidiu Toniță a revenit cu eseu în campionatul României la rugby

Ultima actualizare:

    Ovidiu Toniță a culcat balonul în terenul de țintă dinamovistFoto: Marian Burlacu
Ovidiu Toniță a culcat balonul în terenul de țintă dinamovistFoto: Marian Burlacu

Legitimat recent la CSM București, Ovidiu Toniță (38 de ani) a disputat primul meci după 19 ani în competiția rugbystică internă. Intrat după pauză în echipa Capitalei, el a înscris și un eseu, contribuind astfel la victoria clară, 50-22 (24-5), din meciul cu Dinamo.

Cu 5 prezențe la Cupa Mondială (1999, 2003, 2007, 2011 și 2015), dar cu 4 participări pe teren (la prima, în 1999, nu a fost folosit), jucătorul de linia a treia originar din Bârlad își dorește să câștige și primul său titlu de campion al României. Și aceasta fiindcă în țară a evoluat doar la Rulmentul, echipă de la care a plecat, în 2000, în Franța, la Grenoble. El a fost, în schimb, campion în Hexagon, cu USA Perpipgnan, alături de Marius Tincu. De asemenea, Toniță a evoluat de 72 de ori pentru Stejarii, marcând 14 eseuri. Retras din națională în 2016, flankerul a evoluat ultima oară în liga a doua franceză.  

În meciul cu Dinamo, de pe stadionul ”Florea Dumitrache”, CSMB a marcat opt încercări, transformând 5 dintre ele. În timp ce dinamoviștii au reușit 3 eseuri, două fiind transformate, și o lovitură de pedeapsă. 

În aceeași etapă cu numărul 8 din Super-Ligă s-au înregistrat următoarele rezultate: SCM Gloria Buzău - Timişoara Saracens 18-19 (s-a disputat în 16 martie), ACS Tomitanii Constanţa - CSM Ştiinţa Baia Mare 5-49 şi CS U Cluj - CSA Steaua Bucureşti 19-36.

În clasament, pe primele locuri se află CSM București 34 puncte (6 puncte bonus), CSA Steaua 34 p (6pb), Timișoara Saracens 33p (5pb), CSM Știința Baia Mare 27p (7pb) și SCM Gloria Buzău 14p (2pb). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net