Păcălim şi bronzul mondial?

Ultima actualizare:

    România vrea  să revină la  perioada de glorie  a acestui sport
România vrea să revină la perioada de glorie a acestui sport

Românii au început cu dreptul campania de ­calificare la Europeanul din 2018, însă adevăratul test al naţionalei antrenate de spaniolul Xavier Pascual va fi în această seară, la Cluj-Napoca, împotriva formaţiei clasate pe locul 3 la ultimul Mondial.

Naţionala masculină de handbal n-a mai fost la un Campionat European din 1996, adică de două decenii, dar are o şansă uriaşă să pună capăt acestei serii nefaste de eşecuri în preliminarii.Intrată într-o nouă eră, sub timona antrenorului Pascual de la FC Barcelona, echipa noastră a început cum nu se poate mai bine grupa de calificare la Euro 2018, câştigând miercuri în Belarus cu 26-23.La turneul final din Croaţia ajung direct primele două clasate, astfel că tricolorii trebuie să confirme evoluţia de la Minsk în partidele cu cele două favorite ale grupei, Polonia şi Serbia. Primul mare examen va fi în această seară, la Cluj, acolo unde Vali Ghionea şi ceilalţi internaţionali români vor da piept cu Polonia, o naţională care a strălucit în ultimii ani. La Olimpiada de la Rio, leşii au ocupat poziţia a patra, iar la Mondialul din 2015 au cucerit bronzul, astfel că misiunea României pare imposibilă la prima vedere. Rămâne de văzut cum va reuşi experimentatul selecţioner Xavier Pascual să-i păcălească pe polonezi, beneficiind şi de atmosfera senzaţională care se anunţă în Polivalenta clujeană. 

Polonia vine rănită la Cluj

Misiunea handbaliştilor noştri în meciul cu Polonia e îngreunată de faptul că leşii au pierdut acasă primul meci din preliminariile Euro 2018 şi vor veni la Cluj să-şi scoată pârleala. Joi, în faţa a 10.000 de spectatori, Polonia a cedat surprinzător împotriva Serbiei, scor 32-37. Principalul marcator al Poloniei a fost interul Karol Bielecki (6 goluri), handbalist care evoluează la un nivel înalt deşi nu vede cu ochiul stâng, afectat după o accidentare suferită pe teren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net