Aflat în stare gravă după un accident suferit într-o cursă de handcycling, fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi (53 de ani) a primit o scrisoare de susținere de la Papa Francisc. Italianul se află în spital, în stare gravă, după un accident suferit într-o cursă.


Potrivit cotidianului „Gazzetta dello Sport”, Suveranul Pontif l-a încurajat pe cunoscutul sportiv: „Dragă Alessandro, povestea ta este un exemplu despre cum să reuşeşti să o iei de la capăt după o oprire neaşteptată. Prin sport, ne-ai învăţat să trăim o viaţă de prim-plan, făcând din handicap o lecţie de umanitate. Îţi mulţumesc pentru că dai putere celor care au pierdut-o! În acest moment foarte dureros, sunt aproape de tine şi mă rog pentru tine şi familia ta”.
Fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de para-ciclism, Alex Zanardii a fost transportat vineri seară, cu elicopterul, în stare gravă, la spitalul din Siena, după un accident la o etapă din Toscana.  Acesta a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion.
În ultimul comunicat al spitalului s-a specificat faptul că starea de sănătate a lui Alex Zanardi, aflat încă în comă, intubat şi cu asistenţă respiratorie, rămâne, stabilă, dar gravă: „A treia noapte la terapie intensivă a decurs fără evenimente notabile. Starea clinică este neschimbată atât din punct de vedere cardio-respirator, cât şi metabolic. Prognosticul este în continuare rezervat", au transmis medicii.
Participant la 41 de curse de Formula 1, între 1991 și 1999, Alessandro Zanardi a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania, în 15 septembrie 2001. Atunci, el a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar bolidul unui alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, italianul și-a pierdut ambele picioare în acel accident.

 
 
Loading...