Performanță istorică: Volei Alba Blaj joacă finala Ligii Campionilor!

Ultima actualizare:

    Bucuria fetelor de la Volei Alba BlajFOTO: CEV
Bucuria fetelor de la Volei Alba BlajFOTO: CEV

Performanță incredibilă pentru Volei Alba Blaj! Echipa ardeleană a devenit prima formație feminină de volei din România care va juca în finala Ligii Campionilor. Meciul va avea loc duminică, de la ora 19.00, în sala Polivalentă din București.

În semifinalele Ligii Campionilor la volei feminin, în fața a 4.500 de spectatori, Alba Blaj a învins cu scorul de 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-22) pe Galatasaray Istanbul, scriind o pagină de istorie pentru sportul românesc. Eroina formației noastre a fost cubaneza Cleger, care și-a trecut în cont 27 de puncte. În finala care va avea loc duminică, de la ora 19.00, Alba Blaj va juca împotriva deținătoarei trofeului, o altă formație din Istanbul, VakifBank. Aceasta a trecut cu scorul de 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14) de campioana Italiei, Imoco Volley Conegliano. Indiferent de rezultatul meciului, performanța formației Alba Blaj va fi o premieră în istoria voleiului feminin de la noi din țară. Înaintea finalei, de la ora 16.00, tot în sala Polivalentă din București, va avea loc partida pentru medaliile de bronz, dintre învinsele de sâmbătă.

Miile de spectatori au aplaudat în picioare reușita formației române, care oricum consemnase o premieră, fiind prima echipă din țara noastră care a jucat vreodată în Final Four. Printre aceștia s-a aflat și cea mai valoroasă voleibalistă din istoria României, Cristina Pârv. Aceasta  a sosit din Brazilia special pentru acest eveniment, în calitate de ambasador al Federației Române de Volei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net