Podiumul olimpic la echipe se îndepărtează!

Ultima actualizare:

    Larisa Iordache era  sportiva în jurul căreia se construise întreaga  strategie de concurs a  echipei femineine de  gimnastică a României
Larisa Iordache era sportiva în jurul căreia se construise întreaga strategie de concurs a echipei femineine de gimnastică a României

Delegaţia României a primit o lovitură direct în stomac cu două zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice. Larisa Iordache, noua stea a gimnasticii feminine mondiale, candidată autorizată la o medalie la individual-compus, este pe punctul de a rata competiţia!

Sportiva acuză dureri în călcâiul stâng şi are şanse minime de a concura în calificările care vor fi duminică.

Din păcate, acest lucru înseamnă nu doar un ghinion imens pentru gimnasta în vârstă de 16 ani dar şi pentru întreaga echipă a ţării noastre, care îşi vede compromise astfel şansele la podium.

Larisa are, conform medicilor, fasciită, o leziune a membranei care înveleşte călcâiul şi care, din cauza şocurilor repetate rezultate din aterizările repetate se inflamează uneori. Şi dă dureri insuportabile.

Antrenorul coordonator al lotului nostru, Octtavian Bellu, era pesimist ieri: „Mai aşteptăm o comisie medicală, i-au făcut nenumărate analize. Şansele ca să concureze sunt aproape nule.

Probabil, în cel mai fericit caz va concura la paralele. Nu se ştie cu cine va fi înlocuită, dar şansele la medalie pe echipe au scăzut.

Sâmbătă nu a făcut nici un antrenament, nu s-a lovit, iar duminică a anunţat că o doare călcâiul", a declarat trist Octavian Bellu.

Mariana Bitang a fost însă şi mai tranşantă: „Larisa, din dorinţa de a concura la Jocurile Olimpice, a ascuns această suferinţă, care a apărut după ce ne-am antrenat aici la Londra.

Îmi pare rău că nu am ştiut. Probabil Larisa nu va concura la individual compus. Nu avem deloc timp să o recuperăm.

Nu va putea concura la individual compus şi vom vedea la antrenamentul de pe podium din această seară dacă va putea concura la paralele şi, poate, la bârnă ca să se califice la finala pe aparate.

Oricum, şansele noastre pentru medalii la echipă, în absenţa exerciţiilor ei la cele 4 aparate, devin nule".

Duminică seara, România intră în concurs în calificări, dar acestea sunt foarte importante, pentru că în funcţiile de notele obţinute aici se stabilesc cele 8 echipe finaliste, dar şi sportivele calificate în finalele de la individual compus şi de la aparate.

Iar dacă Larisa nu va putea evolua la toate cele patru aparate, nu va avea cum să concureze apoi la individual compus.

Dublă campioană europeană

Larisa Iordache, cea mai tânără componentă a delegaţiei României la Londra, a câştigat trei medalii la Europenele din acest an: două de aur, la echipe şi sol, şi un argint, la bârnă.

Ea este considerată cea mai valoroasă şi talentată sportivă din lume la categoria ei de vârstă.

Sportivă completă, ea candida cu şanse reale de obţinere a unei medalii la individual compus, având la toate cele patru aparate exerciţii foarte dificile.

E, de altfel, singura din lotul României care face toate aparatele.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net