Polițist activ în martie, depistată pozitiv cu COVID-19 în octombrie, Larisa Iordache a strălucit la CE

Ultima actualizare:

    Bârna rămâne un aparat la care excelează Larisa IordacheFoto: EPA-EFE
Bârna rămâne un aparat la care excelează Larisa IordacheFoto: EPA-EFE

Revenită în competiţie după o pauză de trei ani şi după trei operaţii la tendonul ahilian, Larisa Iordache (24 de ani) a cucerit patru medalii la Campionatul European de gimnastică din Turcia. Sportiva legitimată la CS Dinamo a scris după reușita ei: „Niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul”.

Revenire senzațională pentru Larisa Iordache în competiție. În octombrie 2017, ea  s-a accidentat la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Atunci, ea ar fi trebuit să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala din Montreal într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, dinamovista a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, ultima având loc la o clinică din Viena, în septembrie 2018. Anul acesta, Larisa a lucrat ca polițist, pe teren, în momentul declarării pandemiei, iar apoi și-a reluat antrenamentele. Ea și-a anunțat revenirea în competiție în octombrie, lună în care a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. 

După reușita din Turcia, de duminică, gimnasta bucureșteană a postat următorul mesaj pe rețelele sociale: "O poveste lungă spusă în câteva cuvinte... Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls, pentru ca puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta, după atâta pauză cu greu mai speram la o revenire, însă ai nevoie de nişte oameni care să creadă în tine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei de la bun început. Nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari, vă iubesc!", le-a transmis Larisa Iordache antrenorilor Lăcrămioara şi Cristi Moldovan.Campioana a mulţumit, totodată, şi familiei sale, iar colegelor de echipă le-a transmis că este mândră de ele, chiar dacă medalia pe echipe nu a fost culoarea la care au sperat (n.r.  - argint ): ”Și nu în ultimul rând, vreau să le spun fetelor cu care am făcut o echipă că sunt mândră de ele chiar dacă medalia de la finala pe echipe nu a fost de culoare la care noi am sperat. Important este să credeţi în voi, să munciţi mult şi să mergeţi mai departe cu multă încredere. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este uşor, dar este foarte frumos. Vă iubesc”.Larisa Iordache a câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la Campionatul European încheiat duminică, la Mersin (Turcia). Dinamovista a fost medaliată cu aur la bârnă şi sol, respectiv cu argint pe echipe şi la sărituri. După numărul medaliilor cucerite la CE, Larisa Iordache  (16 medalii) a izbutit să le depăşească pe Cătălina Ponor (13), Nadia Comăneci (12), Simona Amânar (12) și Sandra Izbașa (12) în clasamentul all-time european. La CE din Turcia, România a câştigat 14 medalii, 5 la senioare şi 9 la junioare, dintre care opt de aur. La competiție au fost reprezentate doar 14 țări, printre marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, fiind Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania sau Olanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net