Porți spre semifinale pentru echipa feminină de handbal a României

Ultima actualizare:

    Elena Perianu este blocată de handbalistele olandezeFoto: EPA
Elena Perianu este blocată de handbalistele olandezeFoto: EPA

Un succes în meciul cu Spania, programat mâine seară, la ora 19.00 (în direct la TVR1 și TVR HD), va menține echipa feminină de handbal a României în lupta pentru ”Careul de ași” al Campionatului European ce se desfășoară până duminică, în Franța

Echipa României este mare favorită în disputa cu selecționata iberică, una în fața căreia a câștigat 7 din ultimele 10 meciuri disputate la turneele finale majore. În plus, Spania este ieșită din lupta pentru calificarea în semifinale, fiind ultima în Grupa Principală 2, fără vreun punct. Pentru a se impune în partida de diseară jucătoarele antrenate de Martin Ambros trebuie să-și scoată din minte, cât mai repede, eșecul (24-29) suferit cu Olanda, duminică seară. Nu înainte de a trage concluziile de pe urma lui. ”E clar că nici atacul, nici apărarea nu au mers. Când nu ai apărare, nu merge nici poarta. Şansele la semifinale sunt foarte mari. Nu vreau să dezamărm”, a declarat Cristina Neagu după disputa cu batavele. Spre deosebire de partidele din Grupa D, în care a început de fiecare dată foarte bine, detașându-se după pauză, contra Olandei echipa României s-a blocat tocmai în primele minute, fiind condusă (0-3 în primul mitan, respectiv 11-15) pentru că n-a reușit să înscrie. Iar ineficiența ofensivă este ilustrată de statistică: 24 de goluri marcate din 51 de aruncări (47%)! În contextul în care Olanda a înscris 29 din 46 de ocazii (63%). Și pentru ca lucrurile să fie clare, trebuie subliniat că golgheterul absolut al CE a izbutit doar 4 goluri din 14 aruncări (27%)... E adevărat, și în condițiile în care mingea a lovit cadrul porții Olandei în 6 rânduri, iar arbitrajul franțuzoaicelor Bonaventura ne-a fost potrivnic în câteva rânduri.  

Luptă aprigă pentru ”Careul de ași”

O victorie mâine, cu Spania, ar face ca România să se mențină pe locul 2 în clasamentul grupei, cu 6 puncte. Naționala noastră ar păstra astfel un avans de două puncte față de urmăritoarele ei, Germania, Ungaria și, eventual, Norvegia (ultima, doar dacă va câștiga cu Olanda). În acest caz, un egal în ultima partidă, cu selecționata maghiară, i-ar fi suficient. Nici eșecul diseară nu scoate România din lupta pentru semifinale, doar că atunci ea ar fi nevoită să se impună și în partida cu Ungaria. Fiindcă în caz de egalitate de puncte departajarea o face rezultatul din meciul direct. În caz de eșec în ambele partide, România ar putea ajunge chiar pe poziția a 5-a în grupă. Ceea ce ar însemna ratarea obiectivului propus (clasarea între primele 6). 

Ambros Martin a mizat pe recuperarea mentală

La câteva minute după disputa cu Olanda, antrenorul României, spaniolul Ambros Martin a făcut o analiză la cald: ”Nu a mers nimic! Nu a mers apărarea, atacul... Nu ne putem permite să jucăm aşa. E pozitiv că echipa a luptat 60 de minute. Repriza secundă a fost cheia. Noi nu am început foarte bine, iar Olanda a luat avantaj şi ne-a lăsat în urmă. E foarte greu să joci aşa. Ne pregătim pentru Spania, dar contează recuperarea fetelor, fizic şi mental”, a spus tehnicianul care va conduce România în disputa cu echipa țării sale.

Ultimele meciuri directe la turneele finale

România – Spania 19-17 (CM 2017)România – Spania 24-21 (JO 2016)România – Spania 18-26 (CM 2015)România – Spania 22-20 (CE 2014)România – Spania 31-26 (CE 2012)România – Spania 30-26 (CE 2010)România – Spania 25-26 (CM 2009)România – Spania 18-26 (CE 2008)România – Spania 22-19 (CM 2007)România – Spania 38-27 (CE 2004)România – Spania 25-29 (CM 2001) 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net