Povestea pagaiei rupte a lui Ivan Patzaichin. „Barca mea a alunecat și am continuat cursa”

Ultima actualizare:

    Ivan Patzaichin a concurat la Munchen cu pagaia ruptăFoto: Facebook
Ivan Patzaichin a concurat la Munchen cu pagaia ruptăFoto: Facebook

Ivan Patzaichin a încetat din viață la vârsta de 71 de ani, după o luptă cu o boală incurabilă. Considerat unul dintre cei mai mari sportivi români din istorie, Patzaichin și-a făcut de mai multe ori țara mândră la Jocurile Olimpice.

Cvadruplu câștigator al medaliei de aur la cele cinci Jocuri Olimpice la care a participat, Ivan Patzaichin a avut parte și de o încurcătură la una dintre probe, însă acest lucru nu l-a împiedicat să câștige.Între 1968 şi 1984, a câștigat de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

Una din medaliile sale de campion olimpic, cea de la Munchen 1972 a avut o în spate o poveste care îi încununează și mai mult victoria. Pentru a se califica în finală, sportivul a concurat cu pagaia ruptă, pentru mai mult de 500 de metri!

„În serii, regulamentul prevedea ca în primii 25 de metri, cursa să se oprească dacă se rupea o pagaie. Eu am ridicat-o deasupra capului, dar arbitrii poate n-au văzut, deoarece s-a rupt longitudinal.

În momentul acela, barca mea a alunecat și am continuat cursa. Pentru mine, important era sa mențin directia și să nu mă răstorn, pentru că regulamentul nu prevedea un timp în care trebuia să termin.

Am încercat să sosesc, am facut-o și după două minute de la finișul celorlalți, dar tribunele mă aplaudau chiar dacă nu știau că am pagaia ruptă.

Am fost la cântar, totul a fost în regulă, dar pe buletinul oficial am figurat ca abandon, iar delegația de-atunci a făcut o contestație și după o noapte am fost acceptat în recalificările pe care le-am câștigat, ca apoi să reușesc să înving și în semifinalele și chiar să obțin primul loc în finală, fără drept de apel, cu patru secunde avans, în ultima parte chiar fără să trag", a declarat atunci Patzaichin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net