Premieră în NBA: trei frați în același timp pe teren

Ultima actualizare:

    Jrue Holiday încearcă să-l depășească pe fratele său, Justin, de la Indiana PacersFOTO: Guliver/ Gettyimages
Jrue Holiday încearcă să-l depășească pe fratele său, Justin, de la Indiana PacersFOTO: Guliver/ Gettyimages

Cel mai spectaculos și mai puternic campionat de baschet din lume, NBA, a avut parte de o premieră între Crăciun și Revelion.

Pentru prima dată în istoria campionatul nord-american de baschet profesionist (NBA), trei frați s-au aflat în același timp pe teren într-un meci oficial. Cei care au scris istorie sunt Aaron, Justin şi Jrue Holiday, iar meciul despre care se va vorbi mulți ani de acum încolo este New Orleans Pelicans - Indiana Pacers. În partida care a avut loc sâmbătă și care s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 120-98, Aaron a fost titlar pentru Indiana, Jrue, pentru Pelicans. Justin a început meciul pe banca celor de la Pacers, dar a intrat pe teren pe parcursul partidei. Până la final, duelul punctelor din familie a fost câștigat de Aaron, care a marcat 25 de puncte, fiind cel mai eficient jucător al meciului. Fratele său de la echipa învingătoare, Jrue, a înscris 20 de puncte, fiind al treilea cel mai bun mrcator al meciului, în timp ce Justin Holiday nu a reușit decât o singură recuperare în perioada în care s-a aflat pe teren.

Cum la baschet sunt premise schimbări pe tot parcursul meciului, statisticienii au așteptat cu sufletul la gură momentul în care cei trei frați s-au aflat pe teren în același timp. Iar istoria s-a scris când mai erau 4 minute şi 54 de secunde din sfertul al treilea.

Această performanță istorică ar fi putut fi stabilită cu o lună mai devreme de alți trei frați klegitimați la două echipe din NBA, AntetokounmpoGiannis şi Thanasis joacă la Milwaukee Bucks, iar Kostas la Los Angeles Lakers. Însă la meciul direct pe care l-au disputat cele două echipe, tot în acaestă lună, doar Giannis a fost pe teren, astfel că gloria a fost lăsată familiei Holiday.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net