Prima măsură luată în cazul arbitrului Iordăchescu, omul care a produs un scandal la nivel internațional după Spania-Belgia

Ultima actualizare:

    Vlad Iordăchescu
Vlad Iordăchescu

Arbitrul Vlad Iordăchescu a fost schimbat de la un meci din Challenge Cup, sfertul de finală dintre Pau şi Stade Francais, pentru a fi protejat.

"Federaţia Română de Rugby nu a primit niciun document oficial care să ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordăchescu. Concluziile vehiculate în mass-media sunt rezultatul unor informaţii parţiale sau eronate, care aduc în acest moment prejudicii atât la nivel individual, cât şi general în ce priveşte prestaţiile oficialilor de meci în sportul cu balonul oval. Schimbarea lui Vlad Iordăchescu din brigada care urmă să oficieze sfertul de finală al Challenge Cup, dintre Pau şi Stade Français, din 30 martie 2018, este legitimată de dorinţa organizatorilor, EPCR, de a asigură cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea partidei. Luând în considerare faptul că în componenţa uneia dintre echipe intră jucători ai reprezentativei naţionalei spaniole, cât şi proximitatea geografică faţă de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis înlocuirea lui Vlad Iordăchescu în vederea menţinerii securităţii meciului şi evitarea oricăror incidente. Precizăm că forul continental, Rugby Europe va analiză vineri, 23 martie, atât prestaţia brigăzii de arbitri, cât şi gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul şi la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia şi Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al FR Rugby.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net