Prima reacție după rușinea de la gimnastică: ”Atât s-au pregătit, atât au lucrat”

Ultima actualizare:

    Echipa feminina a ratat calificarea la Jocurile Olimpice
Echipa feminina a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de gimnastică a României a pățit în această seară cea mai mare rușine din istoria ei: nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, adică nu a reușit să fie între cele mai bune 12 echipe ale lumii! Reacțiile nu au încetat să apară după această ratare incredibilă.

Primul care a reacționat a fost președintele Federației Române de Gimnastică. Unul dintre cei mai importanți oameni din gimnastica mondială era extraordinar de dezamăgit de cele petrecute, dar totodată realist: ”Fetele, atâta s-au pregătit, atât au lucrat. Au ratat. Băieţii, au ratat şi ei, dar au luptat extraordinar. Au depăşit cu 4 puncte punctajul obţinut la Campionatele Mondiale din 2015, dar sunt foarte tari şi ceilalţi adversari. După acest turneu preolimpic trebuie să tragem cu toţii învăţăminte şi să trecem la treabă”, a declarat Adrian Stoica, pentru News.ro la câteva minute după rușinea de la Rio, acolo unde a avut loc concursul preolimpic.

Din păcate, Cătălina Ponor și-a trecut în cont o dezamăgire cel puțin la fel de mare ca bucuria cuceririi celor trei titluri olimpice în 2004. Pentru că, la sărituri, a rata complet aterizarea, prăbușindu-se la aterizare, și luând o notă foarte mică! Alături de ea, au mai contribuit la acest eșec Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu și Dora Vulcan. Echipa României este, după trei subdiviziuni, pe locul 5 în clasamentul provizoriu, adică prima sub linia calificatelor la Jocurile Olimpice. Și mai sunt de concurat două țări.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net