Primele declarații despre starea lui Michael Schumacher „Este conștient!” Fostul pilot a fost internat în Franța

Ultima actualizare:

    Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public din 2013foto: arhivă
Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public din 2013foto: arhivă

De ani de zile, starea lui Michael Schumacher (50 de ani) a fost un adevărat mister. Familia nu a vrut să dea detalii despre recuperarea fostului pilot de Formula 1, care s-a accidentat grav în 2013 în timp ce era la schi. Acum, unul dintre medicii care se ocupă de el a declarat că germanul a ieșit din comă și că este conștient.

Zilele trecute, Michael Schumacher a fost transferat la un spital din Franța, la secția de cardiologie. S-au făcut numeroase speculații cu privire la internarea fostului campion mondial, mai ales că soția acestuia nu a mai spus nimic despre starea lui de sănătate de câțiva ani. Jurnaliștii de la LeParisien au vorbit cu un angajat al spitalului, care le-a spus că Michael Schumacher nu mai este conectat la aparate: „Da, este în zona mea și vă post asigura că este conștient!”.

Michael Schumacher a fost transferat la Paris

Michael Schumacher se află la spitalul Georges-Pompidou, unde urmează un tratament secret. El a fost adus la bordul unei ambulanțe speciale, cu număr de Geneva. Imediat cum a ajuns în curtea spitalului, fostul campion de Formula 1 a fost pus pe o brancardă acoperită cu o husă care-i masca complet fața și corpul. Și măsurile de securitate au fost unele excepționale. 12 persoane au supravegheat operațiunea, iar în zonă au fost zeci de polițiști care s-au asigurat că nimeni nu îl poate vedea pe Michael Schumacher. El se află sub atenta supraveghere a profesorului Philippe Menasche, medicul său personal. Potrivit presei franceze, Schumacher a fost internat la secția de chirurgie cardiovasculară.

Soția lui Schumacher a interzis tutuor să dea declarații despre fostul pilot

Michael Schumacher a suferit o accidentare gravă la cap, în timp ce era pe schi, pe 29 decembrie 2013. De atunci, fostul pilot nu a mai fost văzut în public. El a fost tratat în tot acest timp în Elveția, însă există foarte puține informații legate de recuperarea lui. Acesta a fost operat de două ori la spitalul din Grenoble, iar după aceea a fost transferat la un spital din Lausanne. Schumacher a fost externat după câteva luni, urmând tratamentul acasă.

Familia a decis să nu mai comunice nimic cu presa, despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Rudele l-au ascuns de ochii lumii, în castelul de 50 de milioane de euro pe care fostul campion mondial îl deține în Elveția.

Potrivit unor surse apropiate de familie, procedurile de fizioterapie costă peste 50.000 de euro săptămânal. Nu mai este conectat la aparate, însă nimeni nu știe dacă Michael Schumacher se poate deplasa singur sau în scaun cu rotile. Corinna Schumacher, soția fostului pilot, nu lasă pe nimeni din preajma lui să divulge informații despre starea sa.

Citește și

Michael Schumacher, spitalizat în secret la Paris! A fost adus cu o ambulanță specială

5 ani de suferință pentru Michael Schumacher

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net