Primoz Roglic, de la locul 3 în Turul Sibiului la victorie în Turul Spaniei

Ultima actualizare:

    Primoz Roglic a triumfat în VueltaFoto: EPA-EFE
Primoz Roglic a triumfat în VueltaFoto: EPA-EFE

Câștigător al ediției din acest an a Turului Spaniei, slovenul a fost cel mai valoros cățărător din ediția 2014 a Turului Sibiului. Născut în Iugoslavia, la Trbovlje, Primoz Roglic (29 de ani) a renunțat la săriturile cu schiurile după ce un accident teribil i-a afectat evoluțiile.

Atras de acest sport de iarnă de la vârsta de 8 ani, promitea să facă o carieră strălucită. În 2006, Roglic a câștigat medalia de argint cu echipa Sloveniei la Mondialele de juniori, triumfând un an mai târziu în aceeași competiție. O căzătură suferită în acea perioadă i-a afectat, însă, evoluțiile. Și deși a mai câștigat concursuri în Cupa Europei, în 2011 a decis să treacă de la săriturile cu schiurile la ciclism. S-a impus în curse precum Turul Bascilor și Turul Romandiei, în 2018, în Turul UAE și cursa Tirreno – Adriatico, anul acesta. A bifat victorii în etape contratimp din Turul Italiei și de munte în Le Tour, reușind să câștige mai zilele trecute Vuelta, a treia mare întrecere de ciclism pe șosea din câte există. Slovenul a parcurs cei 3.272,2 km ai cursei în 83 de ore, 7 minute și 31 de secunde, fiind mai rapid decât ibericul Alejandro Valverde (Movistar / la 2:16) și compatriotul său Tadej Pogacar (UAE Team / la 2:38).   

Și Primoz Roglic s-a călit în România

În 2014, Primoz Roglic a participat la Turul Sibiului, clasându-se pe locul 3 la ”general” după croatul Radoslav Rogina și italianul Davide Rebellin. Atunci, el s-a dovedit a fi și cel mai valoros cățărător. El este al doilea câștigător de mare tur din 2019 care s-a călit în întreceri desfășurate în România. Victorios în Turul Franței, columbianul Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017 după ce triumfase și în cel al Bihorului cu un an înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net