Profitul rezultat din F1 s-a diminuat cu 200 milioane de dolari în 2009

Ultima actualizare:

Diminuarea costurilor, decizie luată de către Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), a condus la economii între 1,1 şi 1,6 miliarde de dolari. Ceea ce a mai atenuat din şocul provocat de pierderile suferite de pe urma implicării mai mici cu 8% a sponsorilor - aceştia au furnizat 771 milioane de dolari (539 milioane de euro), faţă de 837 milioane de dolari (586 milioane de euro) în 2008.

În creştere au fost drepturile revenire de pe urma organizării curselor. Acestea au înregistrat un salt de 11% deşi în calendar au fost 17, cu una mai puţin decât în 2008. Explicaţia este simplă, creşterea datorându-se includerii în calendar a Marelui Premiu de la Abu Dhabi. Creşterea poate fi şi mai mare în acest an în care va avea loc prima cursă din Coreea de Sud şi se va consemna revenirea în calendar a celei de la Montreal.  

Câştigurile obţinute de Formula One Management au fost şi ele în urcare. O parte din beneficii le-au adus contractele semnate cu companii precum LG Electronics şi Universal Music (peste 102 milioane de dolari / circa 71 milioane de euro) şi drepturile tv, care au crescut cu 18% (450 milioane de dolari / 315 milioane de euro).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net