A ratat Campionatul Mondial pentru 3.000 de euro!

Ultima actualizare:

    Proba de alergare  este una dintre  preferatele  sportivului român
Proba de alergare este una dintre preferatele sportivului român

Lipsa banilor îşi face tot mai simţită prezenţa în sportul românesc! Ultimul exemplu de acest gen este cel al triatlonistului Sorin Boriceanu, care nu a putut participa la Campionatul Mondial de triatlon de la Auckland (Noua Zeelandă) din cauză că i-au lipsit 3.000 de euro!

De-a lungul timpului, Sorin Boriceanu a concurat în peste 100 de triatloane, desfăşurate în mai mult de 30 de ţări. Totuşi, în ciuda faptului că a fost singurul român calificat la Campionatul Mondial de triatlon, disciplină sportivă formată din 3 probe, înot, ciclism şi cros el nu a putut concura acolo.

„Anul acesta am reuşit calificarea la Campionatul Mondial încă din luna aprilie, când am concurat în Israel la Campionatul European de triatlon unde am obţinut locul 12. Pentru a merge la Mondiale aveam nevoie de 3.000 de euro, cu această sumă  urmând să-mi acopăr totul, adică transportul, cazarea, taxa de participare şi taxa de transport a bicicletei", ne-a declarat Boriceanu. El rămâne astfel cu satisfacţia de a fi primul român calificat vreodată la un Campionat Mondial, cel disputat anul trecut, la Beijing.

Cu regretul competiţiei ratate, Boriceanu se gândeşte deja la întrecerile viitoare.

„Profesional vorbind, dorinţa cea mai mare este de a reuşi să mă calific la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016", declară cel care îşi câştigă existenţa din lecţiile de înot pe care le predă atât copiilor cât şi adulţilor, dar şi din antrenamentele pe care le face cu viitorii triatlonişti. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net