Răzvan Cărare a lăsat Italia pentru a face performanță în România

Ultima actualizare:

    Răzvan Cărare a lăsat Italia pentru a face performanță în România
Răzvan Cărare a lăsat Italia pentru a face performanță în România

Există și români care se întorc din diaspora! După 10 ani petrecuți în Italia, Răzvan Cărare a revenit în România pentru că vrea să facă performanță în atletism.

Departe de familia rămasă în Peninsulă, sulițașul în vârstă de 18 ani stă în cantonamentul de la Snagov și visează la medalia olimpică. Răzvan Cărare avea 8 ani când a plecat, împreuna cu familia, în Italia. După patru ani de atletism practicat în Peninsulă, sulițasul a decis că vrea să concureze pentru România. În prezent, este legitimat la CSA Steaua. “Am ales România fiindcă în Italia era mai greu. Pentru a fi cooptat în lotul Italiei, trebuia să fiu un mare performer, adică sa fiu pe locul întâi sau doi în țară la categoria mea de vârstă și să am și cetățenia italiană. Nu puteam să aștept câțiva ani să primesc cetățenia”, a declarat Răzvan Cărare, medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de juniori.

Singur în cantonamentul de la Snagov, Răzvan Cărare se distrează la antrenament aruncând sulița la țintă în… globuri. “Părinții sunt în Italia, sora mea la fel. Eu sunt aici, mă văd cu ei prin telefon, pe internet mai vorbesc cu ei. E foarte greu, nu prea am pe nimeni aici. Dar cred că merită sacrificiul acesta. Globurile au fost o provocare cam grea, pentru că n-am mai aruncat de doi ani cu sulița la țintă, dar am nimerit de două ori”, spune Răzvan Cărare.

Răzvan Cărare a aruncat la țintă în globuri
Răzvan Cărare a aruncat la țintă în globuri

Răzvan Cărare țintește o medalie olimpică la suliță

Prima competiție la care a participat în România au fost Campionatele Naționale de Juniori II de aruncări lungi de iarnă, din 2018, unde a și ocupat primul loc. Atletul a participat și la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din 2018, competiție pe care a încheiat-o pe locul 10. Medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic de Juniori I de la Cluj și clasat pe locul șase la Europenele de Cadeți de la Gyor, Răzvan Cărare are un vis mare. “Aș dori să iau o medalie, dacă nu la Olimpiadă, măcar la Campionatele Mondiale de seniori. Până atunci, sper să ajung la Campionatele Mondiale de Juniori I, din Kenia, și sper la o medalie”, încheie Răzvan Cărare.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net