Rio Ferdinand şi alţi atleţi care au schimbat sporturile!

Ultima actualizare:

    Rio Ferdinand, fost star al lui Manchester United
Rio Ferdinand, fost star al lui Manchester United

Rio Ferdinand a renunţat la fotbal şi devine boxer, dar şi alte nume celebre au încercat cu totul alte discipline faţă de cele care i-au consacrat.

Ferdinand e o fostă glorie a lui Manchester United şi om de bază al naţionalei Angliei. Acum, la 38 de ani, s-a retras de pe teren, s-a antrenat intens şi intră în ring, obiectivul fiind să câştige un titlu. Prin schimbarea radicală a carierei el calcă pe urmele unora ca Michael Jordan, Justin Gatlin, Tyson Gay sau Dwain Chambers.

Rio a fost căpitan al „diavolilor” şi a câştigat 14 trofee la United. A fost mereu un fan al boxului, sport ce l-a ajutat să treacă peste depresia provocată de moartea soţiei sale, răpusă de cancer. În prezent, arată ca un adevărat gladiator, are un antrenor personal şi a anunţat că va boxa la nivel profesionist, dorind să obţină o centură. Are şi un exemplu în Anglia, pe Curtis Woodhouse, fost jucător al lui Sheffield ce a devenit campion naţional la box, categoria uşoară. Dar, Rio Ferdinand e de calibru, e genul ce poate fi comparat cu Michael Jordan, Justin Gatlin, Tyson Gay sau Dwain Chambers.


    Rio Ferdinand a scris istorie în tricoul lui Manchester United
Rio Ferdinand a scris istorie în tricoul lui Manchester United

Michael Jordan

Cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor a avut mai multe tentative de a se retrage. În 1994 el a dat baschetul pe baseball, semnând un contract cu Chicago White Sox.  A jucat pentru clubul afiliat celor din Chicago, Birmingham Barons, dar nua impresionat reuşind doar trei “home runs” în 127 de meciuri. Totuşi, a cumpărat pentrue chipă un autocar de lux pentru deplasări, el plătind 350.000 de dolari. “Air” Jordan a câştigat zeci de medalii în carieră, inclusiv aurul la două Olimpiade.

Justin Gatlin

Americanul e un star al atletismului, campion olimpic în 2004 la 100 de metri, campion mondial în 2005 şi 2017, în 2005 câştigând şi proba de 200 de metri. În 2001 a folosit substanţe interzise, a primit o sancţiune de doi ani, dar a făcut apel şi a stat pe tuşă doar unul. În 2006 a avut din nou probleme, a cooperat cu autorităţile şi a acceptat o suspendare de opt ani, redusă până la urmă la patru. El a plănuit ca în acest timp să practice fotbalul american. Cei de la Tampa Bay Buccaneers l-au luat în cantonament, dar nu a trecut de probe. În 2010 s-a întors pe pista de alergare.

Tyson Gay

Atlet recunoscut pentru probele de 100 şi 200 de metri. Are un record de 9.69 de secunde, fiind cel mai bun după Usain Bolt. Fostul campion mondial a fost descoperit pozitiv la un test antidrug şi-n 2013 a fost interzis un an din competiţii. A încercat să facă parte din echipa de bob a Statelor Unite ale Americii. La început, cei din staff au anunţat că este un câştig pentru lot, dar în scurt timp au anunţat că-i trebuie o perioadă înc are să se concentreze şi să privească de pe margine. Acum, se reface psihic după şocul suferit de moartea fiicei sale, împuşcată accidental.

Dwain Chambers

E un fost atlet, considerat unul dintre cei mai rapizi din istorie, ce a câştigat numeroase medalii, incusiv aurul la Europene. S-a dopat şi a fost suspendat din competiţii, perioadă în care a dorit să se apuce de fotbal american. A dat probe la San Francisco 49ers şi nu a luat testul, dar a ajuns la Hamburg Sea Devils, o echipă de fotbal american ce evolua în campionatul din Europa. Mai târziu, a ajuns la echipa de rugby Castlefield Tigers, a fost inclus în lot pentru un joc, dar nu i s-a oferit un contract. S-a întors în atletism în 2012 şi s-a retras în 2014.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net