Monopostul lui Romain Grosjean a luat foc după ce a izbit parapetul la Marele Premiu al Bahrainului. Cu toate că bolidul a fost distrus, pilotul francez a scăpat cu câteva arsuri pe mâini.


La puțin timp după start, în primul viraj, monopostul condus de Romain Grosjean a fost prins într-un acroșaj cu cel al lui Daniil Kviat (AlphaTauri) și s-a lovit de un parapet. Impactul a fost atât de violent încât mașina s-a rupt, iar combustibilul scurs din ea s-a aprins. Violent, incendiul a cuprins bolidul. Din fericire,  Grosjean a ieșit la timp din el, ajutat de un medic FIA. 

foto-mare-grosjean-gettyimages-1288424725.jpg

 Monopostul lui Grosjean a ars violent
Monopostul lui Grosjean a ars violent / Foto: Guliver / GettyImages

Transportat în ambulanță, pilotul echipei Haas a ajuns la centrul medical de pe circuit, unde i s-a acordat primul ajutor medical. Din fericire, francezul nu a suferit răni grave, având arsuri doar pe mâini. Și aceasta fiindcă echipamentul de protecție s-a ameliorat substanțial în Formula 1 după moartea lui Ayrton Senna, în 1994. 

grosjean-gettyimages-1288426491.jpg

Ambulanța a pătruns pe circuit
Ambulanța a pătruns pe circuit / Foto: Guliver / GettyImages

Plecat din pole-position, Lewis Hamilton a mărturisit după acest accident: “Sunt foarte recunoscător că Romain este în siguranţă. Uau... Riscul pe care ni-l asumăm nu este o glumă, asta celor dintre voi care uitaţi că noi ne punem viaţa în pericol pentru acest sport şi pentru ce iubim să facem. Mulţumiri FIA pentru paşii imenşi făcuţi pentru ca Romain să plece din acel loc în siguranţă”.
Din cauza acestui accident teribil, etapa din Bahrain a Campionatului Mondial de  Formula 1 a fost întreruptă pentru 45 de minute, piloții retrăgându-se la standuri. Cursa se va relua în jurul orei 17.35  (ora României). 

 
 
Loading...