Romain Grosjean a văzut moartea cu ochii pe circuitul din Bahrain

Ultima actualizare:

     Grosjean a ieșit singur din monopostFoto: Guliver / GettyImages
Grosjean a ieșit singur din monopostFoto: Guliver / GettyImages

Monopostul lui Romain Grosjean a luat foc după ce a izbit parapetul la Marele Premiu al Bahrainului. Cu toate că bolidul a fost distrus, pilotul francez a scăpat cu câteva arsuri pe mâini.

La puțin timp după start, în primul viraj, monopostul condus de Romain Grosjean a fost prins într-un acroșaj cu cel al lui Daniil Kviat (AlphaTauri) și s-a lovit de un parapet. Impactul a fost atât de violent încât mașina s-a rupt, iar combustibilul scurs din ea s-a aprins. Violent, incendiul a cuprins bolidul. Din fericire,  Grosjean a ieșit la timp din el, ajutat de un medic FIA. 

Transportat în ambulanță, pilotul echipei Haas a ajuns la centrul medical de pe circuit, unde i s-a acordat primul ajutor medical. Din fericire, francezul nu a suferit răni grave, având arsuri doar pe mâini. Și aceasta fiindcă echipamentul de protecție s-a ameliorat substanțial în Formula 1 după moartea lui Ayrton Senna, în 1994. 

Plecat din pole-position, Lewis Hamilton a mărturisit după acest accident: “Sunt foarte recunoscător că Romain este în siguranţă. Uau... Riscul pe care ni-l asumăm nu este o glumă, asta celor dintre voi care uitaţi că noi ne punem viaţa în pericol pentru acest sport şi pentru ce iubim să facem. Mulţumiri FIA pentru paşii imenşi făcuţi pentru ca Romain să plece din acel loc în siguranţă”.Din cauza acestui accident teribil, etapa din Bahrain a Campionatului Mondial de  Formula 1 a fost întreruptă pentru 45 de minute, piloții retrăgându-se la standuri. Cursa se va relua în jurul orei 17.35  (ora României). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net