România la turneul preolimpic. Ne calificăm de azi la Rio?

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu
Cristina Neagu

Naţionala feminină de handbal şi-a confirmat statutul de medaliată cu bronz la Mondiale şi a început cum nu se poate mai bine turneul preolimpic din Danemarca.

La Aarhus, tricolorele au spulberat în meciul de debut ţara gazdă, diferenţa de la final (32-25) fiind prea mică în comparaţie cu felul în care au stat lucrurile pe teren.

România la turneul preolimpic: meciul Muntenegru - Danemarca ne poate califica

Victoria la şapte goluri diferenţă înseamnă un pas uriaş făcut de România în tentativa de a ocupa unul din primele două locuri în grupa preolimpică, cele care asigură biletele de Rio.

În acest moment, România şi Muntenegru conduc turneul, având câte două puncte, însă tricolorele pot fi sigure de încă două puncte în meciul de sâmbătă contra naţionalei din Uruguay. Asta pentru că sud-americancele sunt o echipă fără pretenţii în handbalul mondial, ele fiind învinse vineri de Muntenegru la o diferenţă de 15 goluri. Apoi, dacă Danemarca nu câştigă azi cu Muntenegru, România se califică la Rio indiferent de rezultatele din ultima zi.

România la turneul preolimpic: putem pierde la 6 goluri cu Muntenegru

Aşadar, cu patru puncte virtuale şi cu victoria netă asupra Danemarcei, doar un dezastru ar putea face ca România să rateze prezenţa la Olimpiadă. Singura variantă în care tricolorele ar putea termina grupa pe locul trei e ca România, Muntenegru şi Danemarca să fie la egalitate de puncte la final, iar departajarea să se facă la golaveraj, prin rezultatele directe între cele trei formaţii.

Un calcul simplu ne arată faptul că România ar fi calificată chiar dacă pierde la şase goluri întâlnirea de mâine cu Muntenegru. În funcţie de numărul de goluri cu care va câştiga azi Danemarca, marja de siguranţă a României în confruntarea cu muntengrencele poate creşte.

România la turneul preolimpic: programul meciurilor

Vineri

Muntenegru - Uruguay 34-19

România – Danemarca 32-25

Sâmbătă

România – Uruguay         18.45, DigiSport

Danemarca – Muntenegru          21.00

Duminică

România – Muntenegru    18.30, DigiSport

Danemarca – Uruguay     21.00

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net