Trei motive pentru care putem să batem Norvegia

Ultima actualizare:
Portăriţa Paula Ungureanu a pus umărul la victoria HCM-ului din Slovenia
Portăriţa Paula Ungureanu a pus umărul la victoria HCM-ului din Slovenia

Echipa naționala de handbal feminin a României va evolua de la ora 21.45, în direct la Dolce Sport 1, în semifinalele CM. Adversara e Norvegia, o selecţionată care ne-a învins de fiecare dată din 2000 şi până în prezent. Totuşi, avem trei avantaje ce pot înclina balanţa.

De 15 ani nu le-am mai bătut pe nordice, dar acum echipa noastră poate produce minunea. Avantajele noastre se numesc “Cristina Neagu”, “Paula Ungureanu” şi atmosfera de grup.

Cristina Neagu, una dintre cele mai bune handbaliste ale noastre
Cristina Neagu, una dintre cele mai bune handbaliste ale noastre

Cristina Neagu:

A fost cea mai bună jucătoare a meciului Danemarca - România 30-31, reuşind să marcheze 15 goluri, e favorită pentru a fi aleasă cea mai bună jucătoare de la acest turneu final şi e pe locul 2, cu 45 goluri, în clasamentul golgheterelor. “Cristina e cea mai bună și cere asta și coechipierelor sale. Se frustrează atunci când ea e la nivel maxim, dar echipa nu e. Și uneori asta o face agresivă. Încerc să o fac să reducă asta, trebuie să o calmăm și să o facem să nu mai comande atât de mult echipei. Celelalte fete încep să devină un pic mai temătoare atunci. Trebuie să avem echilibru în echipă și să joace una pentru alta. Uneori ea crede că poate duce echipa după ea, dar atunci ia prea multă presiune, iar noi trebuie să împărțim acum presiunea”, a spus selecţionerul Ryde.

Valoarea ei e recunoscută până şi de adversari. “Cristina este una dintre cele mai bune din lume și îl înțeleg pe Tomas, dar în același timp și pe astfel de jucătoare experimentate. Dar România a jucat în creștere ca echipă și a devenit din ce în ce mai bună aici”, a anunţat şi Thorir Hergeirson, antrenorul Norvegiei.


    Portăriţa Paula Ungureanu a pus umărul la victoria României în meciul cu Danemarca
Portăriţa Paula Ungureanu a pus umărul la victoria României în meciul cu Danemarca

Paula Ungureanu:

portarul nostru este într-o formă de zile mari şi a fost declarată jucătoarea meciului în meciul din optimi, când am eliminat campioana mondială Brazilia, dar şi în partida cu Danemarca a avut o evoluţie excelentă. “Ambiţia a făcut diferenţa, am muncit foarte mult, Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că am reuşit. Am alături de mine, soţul, copilul, sora, cumnata, cumnatul, nepoţeii, plus toţi aceşti români minunaţi care ne-au transmis toată energia pozitivă”, a anunţat ea modul în care România a ajuns până aici.

 “Jucăm pentru noi”:

În timpul meciurilor se aude un “Pentru cine jucăm?”, iar răspunsul dat tot de ele: “Pentru noi!”. Este forma fetelor noastre de a se motiva, simţindu-se uneori singure împotriva tuturor, mai ales că unii le-au contestat după rezultatele mai slabe. Cert e că acum atmosfera în lot este extraordinară şi echipa e mai “sudată” ca oricând. Mărturie stă şi declaraţia Cristinei Neagu: “Nu am câştigat niciodată în ultimii 10-15 ani, dar nu am jucat o semifinală de campionat European sau Mondial. Poate va fi diferit! Sper că va fi diferit. Nu vom renunţa niciodată să visăm”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net