România a pierdut cu Rusia și va juca pentru bronz

Ultima actualizare:

    Ana Maria Dragut a marcat 4 goluri în disputa cu RusiaFoto: EPA
Ana Maria Dragut a marcat 4 goluri în disputa cu RusiaFoto: EPA

Echipa feminină de handbal a României a pierdut clar (22-28) semifinala cu Rusia și va juca duminică, la 15.00, pentru medalia de bronz la Euro 2018

Vulpoi bătrân, antrenorul rus Evgheni Trefilov ”a citit” jocul nostru, iar Rusia a defilat spre finala de mâine, de la Paris. E adevărat, handbalistele noastre au comis prea multe erori neforțate după pauză. Echipa României a intrat bine în meci, conducând cu 3-1. O forțare în atac, urmată de un contraatac al Rusiei a făcut ca în loc de 4-1 să se facă 3-2. Iar apoi 4-5 pe fondul unor erori ale jucătoarelor noastre. Însă jocul a continuat pe contre, cele două rivale alternând perioadele de joc bun cu cele mai puțin faste. Naționala noastră s-a detașat la 3 goluri (9-6, 10-7, 11-8) la jumătatea primul mitan grație reușitelor ofensive ale Anei Maria Dragut și Elizei Buceschi. Însă Rusia a revenit și a trecut în avantaj până la pauză (15-16). Perioada de odihnă n-a fost una benefică pentru jucătoarele pregătite de Martin Ambros, care le-au permis adversarelor să se desprindă periculos în nici 5 minute (15-19) de la reluare. În această perioadă s-a decis practic finalista. Mult mai mobilă, jucând variat, inclusiv pe extreme, Rusia a știut să conserve acel avantaj și chiar să-l mărească: 19-26 (min. 51), 20-28 (min. 57). 

Ana Viakireva, pericol public

Au marcat pentru naționala noastră următoarele jucătoare: Dragut 4 goluri, Buceschi 3, Perianu 3, Pintea 3, Florică 2, Chiper 2, Laslo 2, Dumanska 1, Ardean-Elisei 1 și Bazaliu 1. Pentru Rusia cele mai multe goluri (13) au fost înscrise de Viakireva.România va întâlni mâine, de la ora 15.00, în meciul pentru locurile 3-4, pe învinsa din cealaltă semifinală, Franța – Olanda, care se va disputa astăzi, de la ora 22.00. Este de subliniat că niciuna dintre echipele calificate în semifinalele acestei ediții n-a mai cucerit un titlu european. Rusia a mai disputat o finală în 2006, Olanda jucase pentru aur în 2016, iar Franța și România n-au urcat niciodată mai sus de locul 3. Așadar, mâine Europa va avea o campioană în premieră. 

Eliza Buceschi luptă pentru titlul de golgheteră

Autoare a 3 goluri în meciul de aseară, Eliza Buceschi se menține pe locul 3 în clasamentul golgheterelor de la această ediție, lider al clasamentului general fiind sârboaica Krpez (50 de goluri), care a plecat acasă. Jucătoarea de la Corona Brașov mai este devansată de Cristina Neagu, care, fiind accidentată, a rămas cu 44 de reușite (are 237 la cele 6 ediții ale CE la care a participat, record absolut). Două dintre urmăritoarele Elizei au evoluat tot ieri, în meciul pentru locurile 5-6, Norvegia – Suedia 38-29 (22-14), ieșind din cursă. Oftedal a marcat de 4 ori pentru învingătoare, fiind pe locul 7, cu 33 de goluri din 55 de aruncări (60%). Autoare a 5 goluri, suedeza Hagman a ajuns la un total de 35, urcând pe 5. Extrem de periculoasă a devenit rusoaica Ana Viakireva, care, cu 13 goluri înscrise României, a săltat pe 4 (36 de goluri).

Cristina Neagu le-a încurajat pe fete din tribună

Devenită indisponibilă după accidentarea din meciul cu Ungaria (ruptură ligament încrucișat anterior), Cristina Neagu a urmărit semifinala din tribună, alături de președintele FRH, Alexandru Dedu, și de alți oficiali români. Bucureșteanca și-a încurajat colegele, bucurându-se de reușitele lor și manifestându-și tristețea atunci când ele ratau sau greșeau câte o pasă. Înaintea semifinalelor de ieri, Neagu conducea într-o ierarhie a eficienței în ofensivă, una în care s-au adunat golurile marcate (a dat 44) cu pasele de gol (23). Căpitanul României a fost, însă, depășit de Viakireva (36 de goluri și 38 de pase de gol). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net