Federaţia Internaţională de Handbal a anunțat că RPD Correană va fi înlocuită de Kazahstan în calificările olimpice. Participantă la ediția 2008 a JO, la care a ocupat locul 10, pierzând clar (19-31) în fața României, formația din Caucaz a fost de două ori campioană a Asiei.


Reprezentantă a unei foste republici sovietice care și-a declarat independența în 1991, reprezentativa de handbal a Kazahstanului se alătură astfel naționalei noastre, Norvegiei și Muntenegrului, ultima fiind gazda grupei de calificare la JO de la Tokyo, între 20 și 22 martie. Ea a obținut această participare după ce RPD Coreeană a declarat forfait, dar și pentru că a ocupat locul 4 la ultima ediție a Campionatului Asiei. Kazahstanul a participat și la 5 ediții ale CM, la ultima, aceea din decembrie trecut, ocupând locul 22 prin care a devansat China și Australia. De altfel, atunci asiaticele au dat de furcă chiar echipei României, în fața căreia s-au înclinat cu 20-22 (11-14). 
La turneul din martie, naționala noastră va întâlni mai întâi, în 20 martie, Kazahstan, iar apoi va juca cu Norvegia (21 martie) şi cu Muntenegru (22 martie).  Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa României va avea un prim stagiu de pregătire între 19 și 22 ianuarie, acesta urmând a fi condus de Bogdan Burcea, care a fost ales ieri, în unanimitate, în şedinţa Consiliului de Administraţie al FR Handbal, în funcţia de antrenor. Acesta a cerut ca secund să-i fie Robert Licu, însă solicitarea sa n-a fost agreată. Astfel că o decizie va fi luată astăzi, cel mai probabil. 

 
 
Loading...