România, victorie mare la Europene! S-a calificat în grupele principale ale Europeanului

Ultima actualizare:

    Lorena Ostase în acțiune la Europeanul de handbalFOTO: EPA
Lorena Ostase în acțiune la Europeanul de handbalFOTO: EPA

Naționala feminină de handbal a României a obținut o victorie mare la Campionatul European. ”Tricolorele” au învins cu scorul de 28-24 (11-15) Polonia și și-au asigurat calificarea în grupele principale ale competiției.

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Kolding, reprezentativa Poloniei, scor 28-24 (11-15), în al doilea meci din grupa D a Campionatului European. Este primul succes al tricolorelor, în lotul cărora a revenit portarul Denisa Dedu.

Marcatoarele României au fost Neagu 8, Laslo 6, Ostase 6, Dincă 3, Iuganu 3, Popa 2, Buceschi 1.

În lotul tricolor a revenit portarul Denisa Dedu, izolată câteva zile după testarea pozitivă a colegei sale de cameră, Laura Moisă, în continuare afectată de Covid-19.

Partida a fost una foarte dificilă pentru echipa noastră, care a fost de nerecunoscut în prima repriză. Din fericire, pe fondul oboselii și al pripelii instalate în sânul formației poloneze, româncele au revenit în joc și au reușit nu doar să recupereze deficitul de patru goluri, dar să și adauge alte patru goluri în față.

În urma acestui rezultat, România este calificată matematic în grupele principale, indiferent de rezultatul meciului de luni, cu Norvegia (ora 19.30).

În grupa D, grupa României, se mai joacă, sâmbătă seară, partida Germania - Norvegia, iar în grupa B, Cehia - Rusia şi Spania - Suedia. Şi în grupa C se joacă un meci, Olanda - Serbia, amânat de vineri, după depistarea unui caz pozitiv în lotul sârb.

În primul meci din grupa D, România a pierdut cu Germania, scor 19-22 (10-13), şi are 2 puncte în clasament.

Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net