În Franța, în contextul relaxării măsurilor impuse pe perioada pandemiei, la ultimele meciuri amicale de fotbal a fost permis accesul spectatorilor până la maximum 5.000. Firește, cu respectarea unor reguli. Cum la partida PSG - Bereven (7-0) publicul n-a ținut cont de acestea, Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sporturilor din Franța, a amenințat că se va reveni la disputarea partidelor cu porțile închise.


Reacția demnitarului s-a produs în contextul în care suporterii formației pariziene s-au strâns în tribună, unii lângă ceilalți. „Respectarea distanțelor și a protocoalelor sanitare este o necesitate absolută pentru sănătatea fanilor și a tuturor francezilor. Deciza porților închise poate fi luată dacă măsurile luate în lupta contra propagării virusului nu sunt respectate la viitoarele meciuri”, a precizat Mărăcineanu într-un comunicat de presă. 
Totodată mninistrul delegat al Sporturilor a avut o întrevedere cu președintele Ligii Fotbalului Profesionist din Franța LFP), Nathalie Boy de la Tour, și cu directorul general al Federației Franceze de Fotbal (FFF), Florence Hardouin, în care s-a discutat despre problemele apărute în timpul meciului de la Paris. 
Pe de altă parte, Romain Mabille, șeful Collectif Ultras Paris (CUP), a recunoscut în cotidianul „Le Parisien” faptul că suporterii n-au purtat mască și n-au respectat distanțarea fizică între ei. Acesta a pus comportamentul pe seama entuziasmului care i-a cuprins pe suporteri. 
Conducerea lui Paris Saint-Germain va decide dacă va permite accesul spectatorilor la meciul amical de astăzi (marți, 21 iulie) cu Celtic Glasgow. 

 

 
 
Loading...