Rugbyștii de la CSM Știința Baia Mare, blocați în Africa de Sud din cauza noii variante Covid

Ultima actualizare:

    Băimărenii au cucerit în urmă cu o lună titlul național la rugbyFOTO: Sportpictures.eu
Băimărenii au cucerit în urmă cu o lună titlul național la rugbyFOTO: Sportpictures.eu

Avem și români afectați direct de noua criză sanitară care amenință lumea. Componenții clubului de rugby CSM Știința Baia Mare, campionii naționali, au rămas blocați în Africa de Sud din cauza noului virus care a pus întreaga planetă pe jar.

Clubul de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a anunţat, sâmbătă, că toate autorităţie române sunt implicate în repatrierea rugbyștilor aflaţi în Africa de Sud. Starea băieţilor este una bună, anunţă CSM Ştiinţa Baia Mare, citat fiind de news.ro.

"Fiind prezenţi de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein, componenţii campioanei en-titre a României, ar fi trebuit în cursul acestei dimineţi să se întoarcă în ţară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni. Datorită situaţiei pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR, întreaga delegaţie băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la Hotelul din Bloemfontein. Pentru deblocarea acestei situaţii critice, oficialii campioanei, C.S.M.Ştiinţa Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegaţiei sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autorităţile Judeţene. În soluţionarea acestei probleme se implică şi consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autorităţile centrale vor găsi soluţii de repatriere a rugbyştilor băimăreni moralul şi starea de sănătate a băieţilor noştri este una bună", a anunţat clubul băimărean.

 Varianta omicron a SARS-CoV-2 a fost catalogată drept ”îngrijrătoare” de către OMS, după ce a fost descopeirtă prima oară în Africa.

 Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în contextul aplicării recomandărilor privind suspendarea zborurilor curselor aeriene către Uniunea Europeană, ca urmare a identificării unei noi variante de coronavirus în Africa de Sud, Ambasada României la Pretoria gestionează, la acest moment, situaţia a 36 de cetăţeni români (turişti, navigatori şi membri ai unei delegaţii sportive) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net