Rusia, la a 13-a semifinală într-o competiție majoră de handbal

Ultima actualizare:

    Elizaveta Malașenko a marcat 9 goluri pentru Rusia la CE 2018Foto: EPA
Elizaveta Malașenko a marcat 9 goluri pentru Rusia la CE 2018Foto: EPA

Pregătită de Evgheni Trefilov, echipa femnină de handbal a Rusiei este prima pătrunsă în ”Careul de ași” de la Euro 2018, iar acolo poate da peste România

Rusia a pulverizat (32-21) Danemarca și, cu 8 puncte, este lider detașat în Grupa Principală 1. Astăzi, ea înfruntă Suedia într-un meci care contează doar pentru scandinave. În urmă cu aproape trei săptămâni, la Trofeul Carpați, Rusia pierdea (24-25), neașteptat, în fața echipei B a României. Iar contrar așteptărilor, tumultosul antrenor Evgheni Trefilov nu se manifesta conform obiceiului. Adică muștruluindu-și jucătoarele. Din contră, după acel meci, rusoaicele au urmărit cuminți, din tribună, partida României cu Serbia. Povestea s-a repetat, pe undeva, și la Euro 2018. Acolo unde, într-o serie de șase victorii clare (26-23 cu Franța, 24-23 cu Muntenegru, 29-25 cu Serbia și 32-21 cu Danemarca) s-a interpus un eșec cu Slovenia (27-29) într-un meci din Grupa A care, e adevărat, n-a contat. Rusia a obținut astfel calificarea în semifinalele Campionatului European din Franța, aceasta fiind cea de-a 13-a prezență a sa în această fază a unei competiții majore: două la Jocurile Olimpice, 5 la CM și 6 la CE. Fără a le pune la socoteală și pe cele 10 ale Uniunii Sovietice.  

Franța, favorită la locul 2  

Pentru locul 2 în Grupa Principală 1, celălalt ce asigură prezența în semifinale, se află în luptă Franța (5 puncte), Muntenegru (4p) și Suedia (3p). Formația țării gazdă are nevoie de victorie cu Serbia, fiind avantajată și de faptul că dispută ultimul meci al zilei de astăzi, la ora 22.00. Altfel spus, franțuzoaicele vor cunoaște rezultatele din partidele Muntenegru – Danemarca (16.45) și Rusia – Suedia (19.00).  

Lui Trefilov îi lipsește titlul european

Socotit a fi unul dintre cei mai valoroși antrenori din handbal, Evgheni Trefilov (63 de ani) are în palmares patru titluri mondiale (2001, 2005, 2007 și 2009) și unul olimpic (2016). El își dorește, desigur, să-l câștige și pe primul european, cel pe care l-a ratat în 2006 și 2008, când a cucerit medaliile de argint, respectiv de bronz. Dacă va reuși atunci va fi un antrenor împlinit. Unul care a câștigat tot ceea ce se putea, inclusiv cu echipele de club cu care a triumfat în Liga Campionilor (2008), Cupa Cupelor (2002) și Cupa EHF (2007).   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net