“Ryde nu era în primii patru pe lista înlocuitorilor lui Tadici”

Ultima actualizare:

    Alexandru Dedu
Alexandru Dedu

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a dezvăluit că după plecarea lui Tadici din funcţia de selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin s-au vehiculat mai multe nume pentru a prelua lotul. Cel care a reuşit acum să obţină bronzul la Mondiale, Ryde, era abia a patra opţiune. Altfel, fetele vor lua câte 7.500 de euro pentru performanţa lor.

"Este victoria noastră, a tuturor. O să fiu sincer, federaţia s-a bucurat de mult sprijin din partea Ministreului şi a COSR, cam toate prioectele au fost îndeplinite şi finanţate, iar rezultatele sunt cele pe care le trăim astăzi.

Noi am furnizat rezultate, înseamnă că avem şi viitor. Noi sperăm la mai bine…dacă am investi şi la nivel de juniori, am continua acestă tradiţie a rezultatelor care au început în urmă cu 40-50 de ani.

Sunt trist, în condiţiiile în care a crescut PIB-ul, a scăzut bugetul cu 15 la sută pentru sport. Nu e o atitudine potrivită, sper ca în an olimpic să se găsească resurse", a spus Dedu.

Apoi,a continuat: "Foartă puţină lume cunoaşte ce s-a întâmplat când Tadici a plecat de la naţională. Am încercat să găsim o soluţie pentru cea mai bună echipă naţională a României, am discutat cu Narcisa Lecuşanu, cu majoritatea oamenilor de handbal, cu liderele echipei, şi am aşptetat decizia comisiei tehnice….din 14 antrenori s-au prezentat şapte şi nu am avut nicio <<direcţie>>. Am prezentat situaţia consiliul de administraţie, s-a făcut o listă, Ryde nu era nici măcar în primele patru locuri, nu ştiam performanţele lui, Lecuşanu a insistat. Am ajuns la un consens repede.

Contractul e public..în cazul încare nu ne calificam în preoplimpice se rezilia… El are cel mai mare merit pentru acest rezultat de la Mondiale".

"Fetele vor fi premiate cu câte 7.500 de euro pentru performanţa lor!", a mai spus preşedintele federaţiei, care a specificat că-n finala mare dintre Norvegia şi Olanda, favoritele sale sunt sportivele batave.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net