S-au împlinit 10 ani de la moartea tragică a lui Marian Cozma

Ultima actualizare:

    Marian Cozma
Marian Cozma

S-au scurs 10 ani de când unul dintre cei mai valoroși handbaliști români, pivotul Marian Cozma, a plecat dintre noi, definitiv... Ucis mișelește într-un local din Veszprem, orașul maghiar pentru a cărui echipă evolua. 10 ani care n-au atenuat durerea familiei sale, a prietenilor, a fanilor, a tuturor celor care l-au cunoscut pe cel supranumit ”Păsărilă”.

Născut în 8 septembrie 1982, în cartierul bucureștean Tei, Marian Cozma a moștenit pasiunea pentru handbal de la părinții lui, care l-au practicat. Tatăl lui, Petre, a fost de altfel și marele său susținător. Cu un fizic impresionant (2,11 m / 120 kg), Marian a excelat pe postul de pivot. A evoluat la Dinamo București (2002-2006) și KC Veszprem (2006-2009), câștigând titlul de campion și cupa atât în România, cât și în Ungaria. De asemenea, cu Veszprem a cucerit Cupa Cupelor în 2008, cu echipa maghiară participând și în Liga Campionilor. A evoluat de peste 60 de ori pentru echipa României, marcând peste 110 goluri. 

Marian Cozma a fost omorât lângă o discotecă din Veszprem

Handbalistul Marian Cozma a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, în discoteca Patriota din Veszprem, după ce a fost agresat de un grup de persoane, mai întâi în interiorul localului, apoi în afara lui. Raffael Sandor, Nemeth Gyozo, Sztojka Ivan și Pal Gabor l-au lovit cu pumnii și picioarele până ce uriașul sportiv s-a prăbușit, iar apoi unul dintre agresori l-a înjunghiat în zona rinichilor. În altercaţie au fost implicaţi alţi doi coechipieri ai lui Marian Cozma, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal a decis ca Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara să poarte numele sportivului, iar în Veszprem s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă. Totodată Petre Cozma a pus bazele unui club care îi poartă numele lui Marian Cozma, acolo descoperind secretele handbalului numeroși copii din București. 

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net