S-a destrămat un mit. Noua Zeelandă a fost învinsă de Anglia la Cupa Mondială de rugby!

Ultima actualizare:

    Manu Tuilagi a înscris primul eseu după numai o sută de secunde de jocFoto: Guliver / GettyImages
Manu Tuilagi a înscris primul eseu după numai o sută de secunde de jocFoto: Guliver / GettyImages

Anglia a câștigat (19-7) cu marea favorită Noua Zeelandă și s-a calificat în finala Rugby World Cup. Cealaltă semifinală se joacă mâine, de la ora 11.00, între Țara Galilor și Africa de Sud. Finala va avea loc în 3 noiembrie, în Japonia.

Câștigători ai ultimelor două ediții ale Cupei Mondiale, în 2011 și 2015, neînvinși în această competiție din 6 octombrie 2007, de la acel sfert de finală controversat (18-20) cu Franța, de la Cardiff, neozeelandezii au suferit din plin în fața Angliei.Statistica dovedește în ce dificultate s-au aflat cei supranumiți All Blacks. Ei au încasat primul eseu după numai o sută de secunde de joc și n-au reușit să înscrie niciun punct până la pauză, fiind conduși cu 10-0! Ceea ce nu li s-a mai întâmplat din 2012, când aceeași echipă a Angliei a avut 12-0 în fața lor. Cât despre un meci la Cupa Mondială statisticienii au avut mult de căutat. Prima și ultima oară, până ieri, când neozeelandezii au terminat o repriză fără punct marcat, s-a întâmplat în 1991, la Dublin, în acea semifinală pierdută cu Australia (0-13 la pauză și 6-16 la final).

A doua finală pentru Eddie Jones

Desigur, englezii sunt ”vinovați” de acest eșec, ei evoluând cu dezinvoltură în atac și apărându-se extraordinar. De altfel, dominarea lor a fost aproape totală, ei acționând în terenul advers în 72% din timpul scurs până la pauză. Britanicii nu s-au văzut niciodată amenințați, ei încasând un singur eseu când conduceau cu 13-0, pe o repunere greșită din margine, la 5 metri de buturile lor. Un merit pentru acest succes îi revine antrenorului australian Eddie Jones (59 de ani), care va fi prezent a doua oară în finala Cupei Mondiale. Prima oară a făcut-o în 2003, la Sydney, când formația sa de atunci, Australia, a pierdut (17-20) după prelungiri în fața... Angliei.Au marcat: M. Tuilagi 1 eseu (min. 2), Farrell 1 transformare, Ford 4 penalități (min. 40, 50, 63, 70), respectiv Savea 1e (min. 57), Mo'unga 1t. În plus, Anglia a avut și două eseuri nevalidate de galezul Nigel Owens după consultarea arbitrajului video.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net