Scandal în polo: Protest în apă!

Ultima actualizare:

    Startul partidei de diseară va fi întârziat cu 15 minute
Startul partidei de diseară va fi întârziat cu 15 minute

În dubla etapă din această seară și de mâine dimineața, în care CSM DIGI Oradea va întâlni în deplasare la Brașov pe Sportul Studenţesc Corona, jucătorii celor două echipe vor evolua cu un plasture alb pe umărul stâng în semn de protest față de noua conducere a federației. Cele două adversare vor întârzia totodată în mod intenționat partida până la limita timpului regulamentar de 15 minute.

Șase cluburi au depus deja împreună un memoriu către MTS în care acuză mai multe nereguri majore la ultimele alegeri ale forului de specialitate. La meciul-problemă și-ar putea face apariția inclusiv noul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, aflat ieri la Brașov alături de Mihai Covaliu (președintele COSR) la o conferință internațională.

Principalele acuze ale cluburilor contestatare sunt legate de existența unor așa-zise cluburi fantomă, care nu înregistrează în realitate activitate sportivă (dar au votat) și apariția peste noapte a altor entități sportive în preajma alegerior de acum 2 săptămâni.

Managerul sportiv al echipei Sportul Studențesc Corona, Oana Dinulescu a explicat ce a stat la baza deciziei clubului de a protesta: "Luptăm pentru corectitudine în acest sport frumos și de altfel curat. Nu putem accepta să decidă pentru noi, cei care facem investiții în polo, în copii și performanță, unele cluburi care nu au punctat vreodată la vreo competiție sub egida federației și altele care au fost înființate peste noapte special pentru alegeri. Nu ne dorim un război în polo-ul românesc, de aceea vom începe doar cu o formă de protest ceva mai ușoară la meciul cu Oradea. Sperăm ca memoriul trimis către MTS să fie soluționat corespunzător deoarece cuprinde multe dovezi clare ale neregulilor de la alegeri"


    Șefii celor două echipei au decis să protesteze la meciul de diseară
Șefii celor două echipei au decis să protesteze la meciul de diseară

Deși le merge perfect pe plan sportiv și sunt calificați în finala LEN Euro Cup unde vor întâlni pe Ferencvaros (22 martie și 5 aprilie), orădenii sunt alături de inițiativa adversarilor din bazin. Prin vocea antrenorului Kalman Kadar, vicecampionii afirmă că își doresc liniște în polo-ul autohton, iar focusul să fie pe investiții în juniori, care să asigure în anii următori revirimentul naționalei de seniori. "La club lucrurile merg foarte bine, dar la nivel organizator și de federație, lucrurile se vor așeza abia în momentul în care se vor clarifica alegerile. Din păcate, echipa națională nu mai merge bine în ultima perioadă deoarece lipsa unei strategii în ultimii 10-15 ani la nivelul juniori are acum efecte negative. Este nevoie să investim în tineri pentru a avea rezultate în anii următori!", a punctat fostul mare internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net