Scandalul continuă în polo! Cluburile amenință cu judecata federația!

Ultima actualizare:
Continuă scandalul în liga națională de polo
Continuă scandalul în liga națională de polo

Ape tulburi în polo-ul românesc. Ultima etapă din Liga Națională a consemnat un protest inedit în bazinul olimpic din Brașov. Sportul Studențesc Corona și CSM Digi Oradea (finalistă în Euro Cup în acest sezon) au evoluat cu plasture alb pe umârul stâng în semn de protest față de noua conducere a federației.

Mai mult, pe marginea bazinului, a fost afișat un banner mare cu mesajul "CORECTITUDINE PENTRU POLO".  În ciuda protestului și a faptului că 6 cluburi au depus deja memoriu la MTS acuzând nereguli majore la ultimele alegeri ale forului de specialitate, noul președinte al federației Călin Găvruș a declarat că nu ia în calcul reluarea alegerilor: „Sunt două tabere adverse, una a câștigat, cealaltă a pierdut. Trebuie să se obișnuiască, să accepte acest lucru. Pentru mine e ca și cum nu s-a întâmplat acest protest. S-au spus lucrui grave, este adevărat. Eu am fost doar candidat, alegerile au fost organizate de fosta conducere. Nu înțeleg cu ce vă pot ajuta eu în legătură cu acest protest. Din ceea ce am înțeles, toate cluburile care au votat sunt înregistrate și au cod de identificare sportivă. Nu este nici o neregulă. Au fost alegeri absolut corecte. Procesul verbal a fost ținut de cineva din tabăra adversă. Foarte bine că MTS va analiza. Trebuie să se constate că au votat cluburi care nu au activitate. Nu știu de ce îmi sunt reproșate mie mai multe lucruri. Alegerile au fost validate, am fost felicitat deja de LEN și de FINA. Nu se pune problema să se repete”.


    Continuă scandalul în liga națională de polo
Continuă scandalul în liga națională de polo

De partea cealaltă, cluburile contestatare (CSM Digi Oradea, Crișul Oradea, Sportul Studențesc, Corona Brașov, Torpi Tg.Mureș și CSM Cluj Napoca) afirmă că reacția președintelui îi determină să recurgă la măsuri mai drastice pentru rezolvarea situației.

"Nu avem nimic personal cu dânsul, dar ne deranjează că ne consideră pe noi și protestul nostru ca nedemni de a fi luați în seamnă. Când ignori cluburi precum CSM Digi Oradea <<finalistă de cupă europeană, o mândrie națională>>, Crișul Oradea <<una dintre cele mai bune pepiniere de jucător>> sau Corona Sportul Studențesc <<care face investiții masive în copii și infrastructură>> înseamnă că negi efectiv existența acestui sport. Faptul că a evitat un raspuns clar, spunând că au votat cluburi cu înregistrare și CIS, nu lămurește adevărul deoarece noi am contestat doar că acele cluburi fantomă nu au activitate în polo, iar unele nu au nici măcar bazin în orașul în care activează (nr. exemplu Lehliu). Ne-am fi dorit ca prezența dânsului la meci să fi fost pentru polo și spectacolul din bazin, nu doar pentru a dezamorsa o situație în presă și pentru a sta pe mesaje tot timpul meciului. A confirmat prin atitudine exact ceea ce noi contestăm, că a fost manipulat, că în spatele dânsului unii aranjează interese. Faptul că LEN sau FINA l-au felicitat nu înseamnă automat că au și validat sau autentificat legalitatea alegerilor.  Având în vedere cele mai sus, nu ne rămâne decât să recurgem la măsuri mult mai dure și foarte probabil vom da în judecată federația!", a declarat managerul sportiv al Coronei Sportul Studențesc, Oana Dinulescu.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net