Schioarea care nu ştie să schieze

Ultima actualizare:

    Reprezentanta Ungariei a terminat ultima fără să facă nici o acrobatieFOTO: EPA
Reprezentanta Ungariei a terminat ultima fără să facă nici o acrobatieFOTO: EPA

Reprezentanta Ungariei în proba de halfpipe (schi acrobatic) a transpus în practică marţi dimineaţă motto-ul lui Pierre de Coubertin, întemeietorul Jocurilor Olimpice moderne: „împortant nu e să câştigi, important e să participi”. Ea a terminat ultima fără să facă nici măcar o acrobaţie, pentru că nu ştie.

În vârstă de 33 de ani, Elizabeth Swaney este o americancă iubitoare de sport. A terminat Harvard, lucrează în Silicon Valley şi la vârstă de 25 de ani a descoperit schiul. Numai că nu a învăţat să coboare pe pârtii, ci în circuitul de halfpipe – este acea probă în care circuitul este în formă de cadă şi în care la fiecare urcare pe marginea superioară schiorul sau schioarea trebuie să facă o figură acrobatică pentru a primi cât mai multe puncte. Ei bine, sportiva din SUA care şi-a descoperit bunici maghiari după ce până în 2016 a concurat pentru Venezuela, a concurat în această probă şi a ieşit conform aşteptărilor, ultima în calificări, dintr-un motiv foarte simplu: nu a făcut nici o acrobaţie. De fapt, a făcut una, a sărit o dată când a schimbat direcţia de mers, astfel că a acumulat 31.40 puncte. Pentru o coborâre fără execuţii, dar şi fără căzături, se primesc 30 de puncte.

Să nu credeţi că sportiva a avut o zi proastă. Nu... Ea a recunoscut că pur şi simplu nu ştie să facă nici un element, dar că îi place să schieze dintr-o parte şi alta a „căzii”. Şi că era visul ei să ajungă la Jocurile Olimpice, drept pentru care şi-a plătit singură deplasarea în Coreea de Sud, după ce a apelat la o strângere de fonduri pe Internet.

Dacă vă întrebaţi cum a ajuns la Jocurile Olimpice, răspunsul e simplu: a putut participa la foarte multe etape de calificare. La care a coborât, spune specialiştii, la fel. Nu a căzut niciodată, pentru că nu trebuia decât să se ţină pe sciuri, a reuşit mereu să termine între cele mai bune 30 la concursurile de Cupa Mondială şi a acumulat punctele necesare calificării la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net