Schiul îi vine ca o mănușă președintelui Federației Române de Box

Ultima actualizare:

    Vasile Cîtea a dat ringul de box pe pârtiile pline de zăpadă
Vasile Cîtea a dat ringul de box pe pârtiile pline de zăpadă

De câte ori are ocazia, Vasile Cîtea, șeful Federației de Box, merge la schi împreună cu familia, pe pârtiile din Vatra Dornei. În familia președintelui Federației Române de Box, de la mic la mare, toată lumea iubește sporturile de iarnă.

Pentru că în timpul săptămânii are un program încărcat, Vasile Cîtea știe că orice ar fi, weekendul este dedicat celor dragi. „Mai am puțin timp și de relaxare, mă forțează familia, fac planificări, rezervări și trebuie să mergem!”, povestește președintele Federației Române de Box. 

Vasile Cîtea este pasionat de schi de ani de zile, dar recunoaște că abia în urmă cu șase ani a reușit să învețe. „Acum vreo cinci, șase ani am început să schiez și eu ca oamenii. Seara când ajungeam acasă eram rupt, cu picioarele jupuite, dar plăcerea mișcării nu se stinge niciodată”, mai spune el.


    Vasile Cîtea a încheiat învingător încă o rundă pe schiuri
Vasile Cîtea a încheiat învingător încă o rundă pe schiuri

Fostul boxer a uitat numărul căzăturilor încasate. „Sute, sute de căzături am! O pățanie am aici, la Vatra Dornei… știam bine să schiez, era un pod de gheață, mi-au plecat picioarele, am căzut pe o laterală, m-a văzut soția după 3 zile cu o vânătaie pe picior, nici eu nu știam că o am”, își amintește Vasile Cîtea. 

La Vatra Dornei, singurele momente ale zilei când a renunțat la schiuri au fost acelea în care și-a plimbat nepoata în vârstă de patru ani cu sania. „E foarte încăpățânată, face ce vrea ea. A lucrat trei sferturi de oră cu monitorul, după care a zis că nu mai vrea că îi e somn. A ajuns la hotel și mi-a zis să mergem să ne dăm cu sania”, mai povestește pentru Sports Net Vasile Cîtea.


    Vasile Cîtea și-a plimbat nepoata cu sania
Vasile Cîtea și-a plimbat nepoata cu sania

Copiii făceau glume pe seama căzăturilor tatălui

Președintele boxului românesc povestește că până să desprindă tainele schiurilor a fost ținta ironiilor celor doi băieți ai săi.  “Când erau mai mici și mă vedeau pe pârtie, băieții mei începeau să râdă. Vedeau pe cineva care acum era în picioare și în secunda următoare pica și se rostogolea spre baza pârtiei”, mai afirmă Vasile Cîtea, care recunoaște că până să găsească soluția salvatoare,Vasile Cîtea s-a chinuit vreo doi ani. „Mi-a spus cineva că trebuie să îmi iau echipament adecvat pentru mine. Am fost la un magazin de specialitate și mi-am luat unul specific înălțimii și greutății mele și de atunci nu am mai avut probleme”, a încheiat povestirile despre schi președintele Federației Române de Box.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net